Хресна дорога на горі Піп Іван - невігластво і вишиватництво, - чиновник

11:12 8 червня 2020 р.

Фото до новини

Будівництво Хресної дороги на горі Піп Іван викликало неоднозначну реакцію в соціальних мережах. Категорично проти цього проєкту висловився начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму і інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

Він закликав ініціаторів ідеї прийняти мудре рішення і відмовитися від цього задуму.

"Місяць минув після скандалу на Львівщині, як маємо своє.

Офіційно заявляю я категорично проти того, щоб паплюжити Карпати отаким невігласним вишиватництвом.

Мені дуже соромно, що наша гордість - наш Піп Іван (Попіван) - може бути знищена недолугими ідеями псевдохристиян.

Не руйнуйте природне середовище, там де тисячі років була цивілізація - цивілізація наших далеких і близьких предків. Кожній епосі притаманні свої цінності і не нам судити, які покоління були ближчими до Бога.

Чорна гора і обсерваторія на ній - це наш туристичний бренд, не варто піддаватись на популістські пропозиції окремих малолюдей.

Ігор Цепенда, прошу Вас прийняти мудре рішення",- написав Віталій Передерко.

Нагадаємо, на сторінці обсерваторії "Білий слон", яка розташована на горі Піп Іван, з'явилося повідомлення про початок будівництва Хресної дороги.

"Від підніжжя гори Піп Іван (Чорногірський) до самої її вершини наступного тижня розпочинається спорудження екуменічної Хресної дороги зі стаціями. Урочисте відкриття та освячення Хресної дороги представниками всіх християнських конфесій заплановано на 14 серпня. Вона буде найдовша та найскладніша з усіх існуючих.

Стації у вигляді камінних бриль у зріст людини із вмонтованими у них таблицями відображатимуть останні моменти життя Ісуса Христа на його шляху до Голгофи.

Ідея створення екуменічної Хресної дороги, яка має стати однією із нових туристичних перлин Прикарпаття, належить Прикарпатському національному університету імені Василя Стефаника, який разом із Варшавським університетом нині відбудовує Обсерваторію на горі Піп Іван", - йдеться у повідомленні.

Довідка
Піп Іва́н — одна з найвищих вершин Українських Карпат (2020,5 м). Розташована на південно-східному кінці головного хребта масиву Чорногора, на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Нагадаємо, на Львівщині понівечили середньовічне городище.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів