Папа Римський - не політик: хрест мають нести українка і росіянка, - Ватикан

22:55 14 квітня 2022 р.

Фото до новини

Близький співпрацівник Папи єзуїт Антоніо Спадаро пояснив, що Франциск не є політиком. Богослужіння Хресної дороги відбудеться за планом, хрест мають нести українка та росіянка, що символізує примирення цих народів.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com

За рішенням Ватикану під час Хресної дороги хрест мають нести українка та росіянка, що символізує примирення цих народів.

У Страсну п’ятницю в Колізею в Римі пройде традиційна Хресна дорога за участю папи Франциска. За рішенням Ватикану хрест мають нести українка та росіянка, що символізує примирення цих народів. Значній частині вірних Українських Церков: римо-католицькій та греко-католицькій, це не подобається. Вони зазначають, що про примирення не можна говорити, доки російські солдати вбивають мирних жителів України, ґвалтують жінок і дітей, руйнують та грабують українські міста та села.

Глава Української греко-католицької церкви архієпископ Святослав Шевчук вважає, що такий сценарій Хресної дороги ображає українців.

«Наша позиція така: ми не можемо говорити про примирення, тому що вони нас вбивають. Для того, щоб у стосунках між людьми і народами був досягнутий ідеальний стан примирення – війну потрібно припинити. Другий крок – це розкриття та справедливе засудження злочину, тому що немає миру без справедливості», – сказав архієпископ Шевчук.

Посол України у Ватикані Андрій Юраш написав, що у посольстві розуміють і поділяють стурбованість ідеєю участі українок та росіян у несенні хреста під час Хресної дороги в Колізею. Як додав, українські дипломати намагаються пояснити перешкоди на шляху реалізації цієї ідеї та її можливі наслідки.

Ватикан не відреагував на ці протести. Богослужіння Хресної дороги відбудеться за планом. Близький співпрацівник Папи єзуїт Антоніо Спадаро пояснив, що Франциск не є політиком.

Папа Франциск закликав припинити нелюдяне кровопролиття в Україні

Папа Римський планує поїздку до Києва

З Ватикану до Львова: Папа Римський подарував автомобіль швидкої допомоги дитячій лікарні

Третя світова війна розпочалася, – Папа Римський Франциск

Папа Римський побоюється, що може розпочатися ядерна війна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів