ТОТ України на сфальсифікованих референдумах включатимуть до складу Росії

15:09 20 липня 2022 р.

Фото до новини

Є ризик, що путін незаконно включить тимчасово окуповані території України (скорочено - ТОТ) до складу Росії, а потім погрожуватиме ядерною зброєю «для захисту російської території».

Тому в України є все менше часу, щоб відвоювати ці землі, за оцінками Інституту вивчення війни (ISW). Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив у вівторок, 19 липня, посилаючись на дані розвідки США, що росіяни готують ґрунт для анексії окупованих територій за допомогою сфальсифікованих референдумів.

За оцінками Інституту вивчення війни (ISW), Кремль може спробувати анексувати окуповані території в Херсонській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях вже 11 вересня. На думку американського аналітичного центру, тоді Путін може вдатися до ядерних погроз, щоби налякати Україну та її західних партнерів, у разі контрнаступу

«Після анексії Путін може заявити, прямо чи опосередковано, що російська доктрина, яка дозволяє використовувати ядерну зброю для захисту російської території, також поширюється на нещодавно анексовані території. Він погрожував би Україні та її партнерам ядерним ударом у разі продовження українського контрнаступу зі звільнення окупованих Росією територій», – йдеться у цьому повідомленні.

ISW зазначає, що наведені досі припущення щодо схильності Росії застосувати ядерну зброю виявилися порожніми погрозами. Путін, однак, може вірити, що ядерні загрози відновлять довіру до російського стримування, оскільки «катастрофічне вторгнення» в Україну зашкодило здатності Росії використовувати звичайні засоби стримування, додає він.

У звіті також висвітлюється зростання закликів серед російських націоналістів до посилення вторгнення в Україну. З'явилися, зокрема, голоси, що Путін з самого початку готувався до тривалої війни та прагнув її «серіалізувати», не озвучуючи конкретних цілей і термінів їх реалізації.

Тим часом на фронті у вівторок російські війська ще намагалися відновити наступальні дії на Слов'янськ Донецької області. Вони також продовжили наземні атаки на схід від Сіверська і частково успішні наземні атаки на схід від Бахмуту, пишуть експерти ISW.

Київ, Львів, Одеса - потенційні цілі для варварських атак путіна, - адмірал Ставрідіс

Росія забирає права на нерухомість у мешканців Маріуполя, які є громадянами України

Бої за Київ увійдуть у військову історію, - експерт академії США у Вест-Пойнті

Угорщина дозволить транзит зброї до України через свою територію , - Левенте Мадяр

Впливовий німецький бізнесмен забезпечував росіян матеріалами для ядерної та хімічної зброї

Секретар РНБО каже, що Україна переходить на озброєння за стандартами НАТО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів