Кремль хоче анексувати п'яту частину України до 15 вересня: які області

17:54 21 липня 2022 р.

Фото до новини

Кремль поспішає провести референдуми на українських територіях, окупованих його військами, щоб дати підстави президенту Володимиру Путіну приєднати їх до Росії вже у вересні.

Про це повідомляє Bloomberg, пише Dailylviv.com.

Офіційні особи готуються організувати голосування в районах, які зараз контролюються російськими військовими і можуть збути захопленні найближчими тижнями, повідомили троє осіб. Метою є проведення референдумів щодо приєднання до Росії до 15 вересня, повідомили двоє людей, які побажали не називати їх.

Керує проєктом перший заступник глави адміністрації Кремля Сергій Кирієнко. Увага зосереджена на Донецькій і Луганській областях на сході України, а також південних територіях - Херсонщині і Запоріжжі. Кирієнко, який перебуває під санкціями США та Європейського Союзу, регулярно відвідує окуповані території, щоб спостерігати за підготовкою чиновників до референдумів.

Анексія дасть Кремлю ознаку очевидного прогресу в операції, щоб показати росіянам і сигналізувати про своє небажання обговорювати відмову від територій у будь-яких потенційних майбутніх мирних переговорах. Тим не менш, далеко не ясно, які голоси може мати Росія після того, як мільйони українців покинули свої домівки після наказу Путіна про вторгнення 24 лютого, хоча Кремль має багаторічний досвід фальсифікації результатів на внутрішніх виборах.

У той час як Росія встановила окупаційну владу в деяких областях, запровадила рубль для операцій і почала роздавати паспорти, багато жителів, що залишилися, засуджують її війська як окупантів. Міжнародна спільнота, швидше за все, відкине будь-які референдуми як незаконні, як це було, коли Росія провела голосування в Криму після того, як Путін захопив півострів у 2014 році, хоча на практиці вона мало що може зробити, щоб зупинити їх.

Кремль публічно заперечує, що планує голосування в окупованих регіонах, навіть якщо чиновники на місцях працюють над ними. «Визначення подальшої долі цих людей в їхніх руках», — сказав у повідомленні речник Путіна Дмитро Пєсков. «Якщо вони збираються проводити якісь референдуми, це буде їх рішення».

Росія почала підготовку до референдуму в окупованому Луганську, хоча в них «нема потреби, тому що окупаційна влада може рахувати як завгодно», заявив очільник області Сергій Гайдай у телекоментарах у четвер.

«Справжнім результатом референдуму є те, що понад 100 000 людей покинули обласний центр Сєвєродонецька, який був майже повністю зруйнований, коли російські війська захопили місто в червні, сказав він.

ТОТ України на сфальсифікованих референдумах включатимуть до складу Росії

Окуповані території рашисти готують до рублевої зони

ХНР: нова псевдореспубліка під дулами російських військових

Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку, - ГРУ Міноборони

Україна повинна вигнати росіян з усіх своїх територій, в тому числі й Криму, - Елізабет Трасс

Російські окупанти планують цілковито захопити три області

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів