За приєднання до Росії – лише 27% жителів Донбасу, – опитування

18:00 11 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: liknep.com.ua

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Сепаратистські ідеї сприймає лише незначна частина населення України. Навіть на Донбасі людей, що симпатизують ідеям лише 18%

Відповідно до результатів опитування, абсолютна більшість населення України – 89% – сприймають Україну як свою Батьківщину: від Західного регіону (97%) до Донбасу (89%). Натомість ідею відокремлення області (регіону) від України та приєднання до іншої держави в цілому по Україні підтримують лише 8% населення.

Найбільше таких – на Донбасі – 18%. Найменше – в Західному регіоні – 0,5%.

Ідею створення незалежної держави на основі південно-східних областей загалом підтримують 11% населення України. Зокрема, на Півдні – 10%, Сході – 10%, Донбасі – 18%.

А ідею відокремлення  південно-східних областей та їх приєднання до Росії – 9,5% населення Півдня, 11% населення Сходу та 27% населення Донбасу. Лише 6% населення хотіли б, щоб їхня область вийшла зі складу України та створила свою незалежну державу.

Найбільше таких – на Донбасі (17%). Найменше – на Заході (2%). 

Хотіли б, щоб їхня область вийшла зі складу України та приєдналася до іншої держави 9% населення. Найбільше таких – на Донбасі (24%).

Причому це бажання у дончан зростає з віком. Зокрема, серед молоді до 30 років хотіли б від’єднати свою область і доєднати до іншої країни 13%, а серед людей,  яким за 55 років – 29%. 

Загальнонаціональне опитування населення України було проведене для ГС «Громадська варта» за участі Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» з 16 по 30 березня. Польову роботу виконала фірма «Юкрейніан соціолоджі сервіс».

Усього було опитано 2010 респондентів у 24 областях, АР Крим та м. Києві за квотною вибіркою, репрезентативною за статтю, віком, освітою, регіонами і типами поселень. Похибка вибірки не перевищує 2.3%.

Про це повідомляє сьогодні, 11 квітня, «Есперсо.TV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів