Речник Путіна запевнив, що той скерує на Донбас допомогу без війська, а воно не відходить від неї (відео)

23:58 11 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Чи не збираються рашисти повторити фокус греків із «троянським конем»?


Відео: Роман Тюков

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков запевнив у понеділок, що колону гуманітарної допомоги з Росії в Україну відправлять найближчим часом без втручання військових. За його словами, цими питаннями займається МНС Росії. Цю його заяву передає російська інформагенція «РИА Новости».

Натомість інтернет-видання «Українська правда» звертає увагу на відео в інтернет-мережі «YouTube», на якому видно, що перефарбовані у білий колір російські військові «КамАЗів» для «гуманітарної місії» стоять в оточенні значної кількості солдатів РФ – попри заяву Міжнародного Комітету Червоного Хреста, що гуманітарна допомога під егідою його егідою виключає збройний ескорт. Про це йдеться у сьогоднішній заяві Червоного Хреста, яка є в розпорядженні агенції «Укрінформ», і котрий цитує з неї:

«У відповідь на нещодавні ініціативи з боку влади Російської Федерації щодо передання гуманітарної допомоги до МКЧХ з метою допомогти людям та районам, ураженим конфліктом у східній Україні, МКЧХ готовий сприяти такій операції із залученням та підтримкою всіх зацікавлених сторін. Сьогодні МКЧХ зустрівся з представниками влади України і Росії та передав документ, який визначає спосіб, яким може бути здійснена така операція». 

У заяві підкреслюється, що такі передумови мають включати погодження всіх сторін, і що МКЧХ буде надано можливість доставити допомогу з повагою до фундаментальних принципів нейтральності, неупередженості та незалежності. Документ також містить положення, що серед інших передумов, Червоний Хрест має без жодного зволікання отримати від влади РФ всі необхідні деталі стосовно допомоги, включаючи кількість та тип предметів, що будуть передаватися, а також потреби у транспортному обслуговувані та складуванні. 

«Усі сторони, які беруть участь в операції, мають також гарантувати безпеку персоналу Червоного Хреста та його транспортним засобам протягом всієї операції, з урахуванням того, що організація не сприймає збройний ескорт.  Практичні деталі цієї операції мають бути з'ясовані до того, як ми можемо рухатися вперед з цією ініціативою», – зазначив голова операцій МКЧХ в Європі та Центральній Азії Лоран Корба». «Укрінформ» повідомляє про це в понеділок увесері.

Чи не збираються рашисти повторити фокус греків із «троянським конем»?

Як інформував «Щоденний Львів», Путін заявив, що відправляє в Україну «гуманітарний конвой», а НАТО попереджає, що це може бути вторгнення, політолог Володимир Фесенко вважає: «Путін вже вдруге спробував ввести в Україну війська під прикриттям гуманітарної місії, ризик залишається», натомість речник Інформаційно-аналітичного центру Ради нацбезпеки і оборони Андрій Лисенко запевнив, що Україна створила на випадок вторгнення Росії спеціальні резерви.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів