США мають відповісти військовою силою, якщо Путін застосує ядерну зброю в Україні, - ексдиректор ЦРУ

12:00 14 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Сполучені Штати та їхні союзники у НАТО повинні продовжувати публічно попереджати про «катастрофічні» наслідки безрозсудного бряцання ядерною зброєю Путіна.

Про це колишній міністр оборони США і директор ЦРУ Леон Едвард Панетта сказав Politico, пише Dailylviv.com.

"Зараз деякі аналітики розвідки вважають, що ймовірність застосування тактичної ядерної зброї в Україні зросла з 1-5 відсотків на початку війни до 20-25 відсотків сьогодні, заявив Леон Панетта. - Як міністр оборони я чув аргументи про те, що використання такої зброї може бути обмеженим і спрямованим таким чином, щоб не призвести до ядерної війни. Проблема такого обґрунтування полягає в тому, що відплата не має меж. Будь-яка атака вимагатиме жорсткої відповіді. І будь-яка рішуча відповідь загрожує ескалацією. Саме тому, що використання будь-якої ядерної зброї є настільки немислимим, Путіну не можна дозволити продовжувати свої погрози, не розуміючи повних наслідків для нього і його режиму. Він каже, що «не блефує». Ми також не можемо дозволити собі «блефувати».

"Хоча Сполучені Штати і наші союзники у НАТО повинні продовжувати публічно попереджати про «катастрофічні» наслідки безрозсудного бряцання ядерною зброєю Путіна, ми повинні чітко сказати Путіну наодинці: якщо він прийме необачне рішення застосувати ядерну зброю в Україні, США дадуть відповідь прямою військовою силою проти російських військ, які ведуть війну в Україні, забезпечивши там поразку Путіна, - наголосив Леон Панетта. - Ми повинні бути готові використовувати військові засоби США, включаючи бойову авіацію й удари крилатими ракетами, щоб переконатися, що Путін не зможе погрожувати Україні ядерною зброєю. Хоча адміністрації потрібно буде розпливчасто визначити, які саме сили вона розгорне, вона повинна повідомити, що вона може включати ввесь спектр звичайних можливостей, які ми маємо в нашому арсеналі, які, як знає Путін, спустошать його армію. В Індо-Тихоокеанському регіоні президент Джо Байден чітко дав зрозуміти, що сили США будуть використані для захисту Тайваню від нападу з боку Китаю".

"Хід війни змінився, і війна Путіна провалюється. Він стикається з невдачами не лише на полі бою та вдома, але й від тих, на кого він розраховував на підтримку за кордоном, - підсумував Леон Панетта. - Президент Китаю Сі Цзіньпін чітко дав зрозуміти, що у нього є серйозні «питання та занепокоєння» щодо ведення війни. Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді був ще більш прямим, коли нещодавно сказав Путіну, що «не час для війни».

Війна перетне межі 2022 року: якою вона буде у 2023-му, - аналіз Залужного і Забродського

Росія може атакувати Україну тактичними ядерними бомбами потужністю до 100 кілотонн, - експерти

Зеленський сказав Раді Безпеки ООН, що треба зробити з Росією

США ударять по Чорноморському флоту рф і базах у Криму, якщо Путін застосує ядерну зброю в Україні

США підняли в небо літаки, які відстежують ядерну зброю росії

Росія розпочала навчання з ракетними ядерними силами

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів