США ударять по Чорноморському флоту рф і базах у Криму, якщо Путін застосує ядерну зброю в Україні

22:25 21 вересня 2022 р.

Фото до новини

Колишній командувач армією США в Європі попередив, що Америка завдасть «нищівного удару» по російській армії, якщо Володимир Путін застосує ядерну зброю в Україні.

Про це інформує Dailylviv.com з посиланням на The Daily Mail.

Генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес сьогодні заявив, що будь-яка відповідь Америки «може бути не ядерною», але попередив, що якщо Путін використає ядерну зброю в Україні, США можуть «знищити Чорноморський флот або знищити російські бази в Криму».

Його коментарі з’явилися після того, як російський президент викликав шок у всьому світі, коли він оголосив про «часткову мобілізацію» своїх резервних військових сил для продовження свого смертоносного вторгнення в Україну.

У жахливому попередженні, спрямованому безпосередньо до лідерів Заходу та НАТО, відчайдушний деспот Путін наполягав, що використає «всі засоби», необхідні для захисту частин території, захопленої або анексованої силами Кремля, перш ніж погрожувати застосувати ядерну зброю.

"Якщо виникне загроза територіальній цілісності нашої країни і для захисту нашого народу, ми, безумовно, будемо використовувати всі засоби для нас - і я не блефую", - додав він під час свого телезвернення до російського народу в середу вранці. 

Генерал Ходжес, який командував армією США в Європі з 2014 по 2018 рік, підкреслив, що «можливість» того, що Путін віддасть наказ про ядерний удар по Україні, «дуже малоймовірна».

Але він сказав, що використання будь-якої стратегічної зброї масового знищення зустріне швидку та жорстку реакцію президента Джо Байдена.

Протести в Москві і Санкт-Петербурзі проти мобілізаці і війни (відео)

Путін підписав указ про часткову мобілізацію: кого призовуть (текст)

Путін привів війну до будинку кожного росіянина

Бермудський трикутник: секретар РНБО відреагував на мобілізацію на Росії

Двері зачиняються: Латвія не видаватиме візи військовозобов'язаним Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів