Мер Хіросіми засудив президента Росії, який забирає життя і засоби до існування невинних українців

12:18 6 серпня 2022 р.

Фото до новини

У пам'ятній церемонії в Хіросімі (Японія) взяли участь представники 99 країн і Європейського Союзу. Росія і Білорусь, яка допомагає Москві у вторгненні в Україну, не були запрошені.

У японській Хіросімі задзвонили дзвони у 77-му річницю скидання американцями атомної бомби на місто. На церемонії був присутній генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерреш, який заявив, що ядерна зброя гарантує не безпеку, а смерть.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

В урочистостях у парку Миру в центрі міста беруть участь кілька тисяч людей. Генсек ООН заявив, що «ядерна зброя – це нісенітниця (...) Ми повинні запитати, чого ми навчилися з атомного гриба, який завис над цим містом у 1945 році».

Мер Хіросіми Кадзумі Мацуї у своїй промові засудив президента Росії владіміра путіна. Він сказав, що російський лідер забирає життя та засоби до існування невинних українців, а у всьому світі зростає залежність від ядерного стримування.

У церемонії в Хіросімі взяли участь представники 99 країн і Європейського Союзу. Росія та Білорусь, яка допомагає Москві у вторгненні в Україну, не запрошені, – наголошує японська інформаційна агенція Kyodo.

Після вибуху атомної бомби над Хіросімою 6 серпня 1945 року загинуло від 70 до 90 тисяч жителів міста. Ще понад 100 000 людей померли від радіоактивного забруднення і променевої хвороби. Це був перший випадок застосування ядерної зброї в історії.

Є ризик витоку водню та розпилення радіоактивних речовин: по майданчику Запорізької АЕС росія вдарила з РСЗВ

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів