Російські військові, які окопувалися у Рудому лісі біля ЧАЕС, помиратимуть важко

22:20 31 березня 2022 р.

Фото до новини

У Білорусь зайшла велика колона зараженої російської техніки з радіоактивної ділянки Чорнобильської «зони відчуження» і «міста атомників» Славутича.

Під загрозою додаткового радіоактивного опромінення опинилися жителі Брестської, Гомельської, Мінської і Могилівської областей. Про це повідомляє sprotyv.info, пише Dailylviv.com.

Російська армія спішно покидає Чорнобильську «зону відчуження» після серії інцидентів у «Рудому лісі» (це найбільш радіоактивна територія за межами четвертого енергоблоку ЧАЕС, що вибухнув у 1986 році). За 4 тижні вже десятки російських солдатів постраждали від тяжкої форми променевої хвороби через вплив радіації під час окопування в заражених районах навколо ЧАЕС, зараз їх масово звозять до гомельського центру радіаційної медицини (ДУ «Республіканський науково-практичний центр радіаційної медицини та екології людини»).

Вся російська техніка в зоні відчуження також надмірно «фонить» через піднятий гусеницями бронетехніки радіоактивний пил і численні пошкодження зараженого радіацією ґрунту.

Білорусів попередили, що будь-який контакт з технікою чи солдатами, які прибули зі «зони відчуження», може призвести до найважчих наслідків для здоров'я через вплив радіації.

«Тому в жодному разі не підходьте до російської військової техніки, уникайте будь-яких контактів з російськими військовими і в жодному разі не купуйте і не приймайте від них жодних речей. Сухпайки, одяг, ремені, портсигари, гроші та будь-які інші предмети, що побували в «Рудому лісі» (особливо, металеві) – це потенційні «капсули смерті» з сильним випромінюванням. Подібні предмети можуть спричинити цілу низку важких захворювань з летальним кінцем (променева токсикемія, гострий лейкоз, ракові захворювання)», — пише Telegram-канал «Беларускі Гаюн».

Ядерна небезпека: російські війська транспортують і зберігать десятки тонн боєприпасів поруч з ЧАЕС

ЧАЕС знеструмлена: три небезпеки для всієї Європи

 

Обстріл та пожежа на Запорізькій АЕС: Борис Джонсон терміново скликає Радбез ООН

Енергоатом показав карту хмари радіації над Європою під час Чорнобильської катастрофи

Усі українські АЕС переходять до Паризького центру: прощавай Москва

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів