Ймовірність випадкового влучення в атомний реактор Рівненської АЕС є дуже високою

23:26 22 липня 2022 р.

Фото до новини

Якщо російська ракета влучить хоча б в один з реакторів АЕС, ця трагедія може стати фатальною не лише для України, але й для усього світу.

Про це сказав перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики Верховної Ради Я.Юрчишин, пише Dailylviv.com.

Запорізька АЕС продовжує працювати в окупації, де загарбники дестабілізують ситуацію і вдаються до нових методів терору. Вони почали викрадати персонал з ключових керівних позицій ЗАЕС, а також чинять різні провокації.

Не застрахована від потенційних небезпек та ризиків і Рівненська АЕС, що розташована у прикордонному із білоруссю районі, з якої, як відомо, в Україну летить велика кількість ворожих ракет та безпілотних літальних апаратів. Оскільки війська рф свідомо нехтують елементарними правилами безпеки, ймовірність «випадкового» влучення в атомний реактор є дуже високою.

Окрім того, зберігається загроза вторгнення з території Білорусі живої сили ворога, тому, цілком ймовірно, що стратегічним об?єктом для ворожих військ може стати саме АЕС. Страшно передбачити, якими саме будуть наслідки, якщо ворожа ракета влучить хоча б в один із реакторів, проте точно можна стверджувати, що ця трагедія може стати фатальною не лише для України, а й для усього світу.

Ядерний тероризм росії мав місце на Чорнобильській атомній електростанції, під час окупації Чорнобильської зони у період з 24 лютого до 31 березня 2022 року, що підтвердила Служба безпеки України, зібравши достовірні докази цьому.

За повідомленням СБУ, на території ЧАЕС постійно знаходилася велика кількість військової техніки та озброєння. На території радіаційно небезпечних об'єктів перебували 300 окупантів, а безпосередньо у сховищі СВЯП-2 було 30 росіян.

«У процесі тимчасової окупації загарбники порушили всі норми ядерної безпеки: пошкодили приміщення, замінували територію та спровокували низку пожеж, запустивши тим самим неконтрольовані процеси, утримували персонал у стресових умовах, збільшуючи вірогідність професійних помилок. Територія ЧАЕС і досі залишається замінованою, що може призвести до неконтрольованих вибухів та пожеж, а територія зони відчуження досі не розмінована, що порушує цілісність системи радіаційної безпеки об’єкта, яку Україна десятиліттями вибудовувала разом з міжнародними партнерами», - повідомляє Служба безпеки України.

Атака й захоплення атомних електростанцій є грубим порушенням Договору про нерозповсюдження ядерної зброї і Міжнародної Конвенції про боротьбу з актами ядерного тероризму і звичаєвого міжнародного гуманітарного права.

Потрібно негайно зупинити ядерний тероризм росії, що несе у собі страшні та незворотні наслідки для усього людства.

Війська РФ прориваються до Запорізької атомної електростанції

 

Обстріл та пожежа на Запорізькій АЕС: Борис Джонсон терміново скликає Радбез ООН

Електропостачання Чорнобильської АЕС відновлено

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів