Пентагон розробляє план підтримки України на п'ять років після війни

17:20 7 вересня 2022 р.

Фото до новини

Пентагон готує детальний аналіз і розробляє план, як підтримувати українську армію в середньо- та довгостроковій перспективі, у тому числі після закінчення війни з Росією.

Про це пише Dailylviv.com з посиланням на CNN.

За словами трьох чиновників зі сфери оборони, цю місію очолює голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, і вони спиратимуться на мільярди доларів військової допомоги, яку США надали Україні після вторгнення росії в лютому.

Процес перебуває на ранній стадії, і високопоставлений чиновник оборони сказав, що він дивиться на «майбутнє українських сил», щоб відповісти на ключові запитання про те, «що має сенс?» і "що ми хочемо, щоб Україна почала мати в середньостроковій і довгостроковій перспективі?" з точки зору військової підтримки. Окрім нинішнього конфлікту, який, як очікується, буде тривалим, США дивляться, принаймні, на наступні п’ять років після закінчення війни.

Аналіз роблять спільно з українцями, і якщо його схвалить президент США Джо Байден, він може призвести майбутніх продажів зброї впродовж років та створення довгострокової програми військової підготовки США. Аналіз буде наданий Києву як оцінка, але він надасть чітку дорожню карту.

Очікується, що аналіз буде «об’єднаний впродовж наступного місяця-двох», – сказав високопоставлений оборонний чиновник, підкресливши, що погляди України будуть центральними в останніх зусиллях. «Яка в них стратегія, чого вони хочуть?» додали вони. 

Початкові зусилля можуть призвести до рекомендацій щодо зброї та підготовки, залежно від військової стратегії, яку схвалить Україна. Зрештою, це може продовжити участь США та їхніх союзників в Україні на роки вперед через довгострокові багаторічні контракти на озброєння, які можуть бути спочатку завершені до закінчення першого терміну Байдена.

Росія ось-ось вичерпається в Україні: рф скерувала на війну майже 85% своєї армії, - США

Чотири найвидатніші генерали світу допомагатимуть українцям воювати з ворогом, - СКУ

Київ, Львів, Одеса - потенційні цілі для варварських атак путіна, - адмірал Ставрідіс

У Білому домі пояснили, чому США не можуть визнати росію державою-спонсором тероризму

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів