Росія ось-ось вичерпається в Україні: рф скерувала на війну майже 85% своєї армії, - США

11:22 23 липня 2022 р.

Фото до новини

За словами високопоставленого чиновника з питань оборони США, за оцінками США, Україна «вразила понад сотню цілей високої вартості».

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

«Ці удари постійно погіршують здатність Росії постачати свої війська, командувати та контролювати їхні сили, а також вести незаконну агресивну війну», — заявив журналістам у середу генерал Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів.

"Українці атакують російські командні пункти, склади боєприпасів, об'єкти протиповітряної оборони, радіолокаційні вузли та вузли зв'язку, позиції далекобійної артилерії", - сказав чиновник. Це сприяє ширшій оцінці того, що Україна змогла досягти прогресу проти російських військ. Однак США також вважають, що Росія все ще випускає «десятки тисяч» артилерійських снарядів на день.

«Вони не можуть продовжувати так вічно», росіяни «витратили багато розумніших боєприпасів … їхні можливості стають тупішими», — зазначив чиновник, додавши, що Росія ще не вивела жодної системи HIMARS, але це, ймовірно, їм «пощастить» і це станеться в якийсь момент.

Боротьба за Донецьк, «імовірно, триватиме протягом усього літа», а Росія досягає повільних успіхів дорогою ціною, сказав чиновник.

Серед загиблих росіян – «тисячі» лейтенантів і капітанів, «сотні» полковників і «багато» генералів, сказав чиновник. «Ланцюг командування все ще бореться».

За оцінками США, Росія направила майже 85% своєї армії для вторгнення в Україну.

Глава Служби зовнішньої розвідки Великої Британії заявив, що вважає, що Росія може "ось-ось вичерпатися" в Україні. «Я думаю, що наша оцінка полягає в тому, що росіянам буде все важче постачати робочу силу протягом наступних кількох тижнів», — сказав Річард Мур, глава MI6 у четвер CNN. «Їм доведеться зробити певну паузу, і це дасть українцям можливість завдати удару у відповідь», – сказав він.

Буде 12 систем HIMARS, а треба ще - від 40 до 90: новий пакет допомоги від США

США таки нададуть Україні ракетні системи залпового вогню MLRS, - експосол США

На Заході прогнозують великий наступ рф на Україну на початку наступного року: яке місто стане ціллю

Чотири найвидатніші генерали світу допомагатимуть українцям воювати з ворогом, - СКУ

Київ, Львів, Одеса - потенційні цілі для варварських атак путіна, - адмірал Ставрідіс

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів