24 серпня США подарують Україні 3 млрд доларів на зброю проти Росії

21:56 23 серпня 2022 р.

Фото до новини

Завтра буде оголошено про надання додаткової допомоги Україні від США приблизно на 3 мільярди доларів для того, щоб навчити і спорядити українські сили для боротьби з Росією на багато років, заявили офіційні особи США.

Оскільки війна Росії проти України затягується, безпекова допомога США стає довгостроковою кампанією. Про це повідомляє Associated Press, пише Dailylviv.com. 

Завтра буде оголошено про надання додаткової допомоги Україні від США приблизно на 3 мільярди доларів для того, щоб навчити і спорядити українські сили для боротьби з Росією на багато років, заявили офіційні особи США.

Офіційні особи США повідомили Associated Press, що цей допомоговий пакет буде оголошено в середу, у день, коли війна досягне шестимісячної межі і Україна святкуватиме День незалежності. Гроші підуть на фінансування контрактів на безпілотники, зброю та інше обладнання, яке може з'явитися на фронті впродовж року чи двох, кажуть вони.

На відміну від більшості попередніх пакетів нове фінансування в основному спрямоване на те, щоб допомогти Україні забезпечити її середньо- і довгострокову оборонну позицію. 

Новий пакет має запевнити українських посадовців у тому, що Сполучені Штати мають намір продовжувати свою підтримку, незважаючи на повсякденні дії у конфлікті, сказали чиновники.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок заявив: «Наближається зима, і буде важко, і те, що ми зараз бачимо, — це жорстока війна на виснаження. Це битва воль і битва логістики. Тому ми повинні підтримувати Україну в довгостроковій перспективі, щоб Україна переважала як суверенна, незалежна держава», – сказав Столтенберг, виступаючи на віртуальній конференції про Крим, організованій Україною.

Через шість місяців після того, як Росія вторглася в Україну, війна сповільнилася, оскільки обидві сторони обмінюються бойовими ударами і невеликим прогресом на сході і півдні. Є побоювання, що найближчими днями Росія посилить напади на цивільну інфраструктуру і державні об’єкти в Україні через свято незалежності і шестимісячну річницю вторгнення.

Увечері в понеділок посольство США в Україні і Державний департамент оприлюднили нове попередження, в якому повторили заклик до американців залишити Україну через небезпеку.

«Ми стурбовані загрозами російських ударів для цивільного населення і цивільної інфраструктури», – йдеться в повідомленні.

На сьогоднішній день США надали Україні близько 10,6 мільярда доларів військової допомоги з початку правління адміністрації Байдена, включаючи 19 пакетів зброї, взятих безпосередньо зі складів Міністерства оборони з серпня 2021 року.

США також розглядають плани, що розширять навчання українських військовиків за межами України, а також військових на східному і південному флангах Європи, де найбільше відчувають найбільшу загрозу з боку агресії Росії.

Американські ракети великої дальності в Україні могли би змінити історію

Останнє літо загарбників: в Україну прибули перші ракетні системи HIMARS

США поставлять Україні ракетні системи середньої дальності HIMARS

Британія скеровує в Україну далекобійні ракетні системи M270 в унісон з американськими HIMARS

США передають Україні реактивні системи залпового вогню

ЗСУ одержують американські ракетні комплекси з дальністю дії до 300 км

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів