Посольство США закликає громадян США негайно покинути Україну

20:52 14 липня 2022 р.

Фото до новини

Посольство США закликає громадян США не в’їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, негайно виїхати, використовуючи приватний наземний транспорт, якщо це безпечно.

Таке повідомлення з'явилося сьогодні, 14 липня, на сайті Посольства США в Україні, пише Dailylviv.com.

"Ситуація з безпекою по всій Україні продовжує бути жорстокою та непередбачуваною через триваючі військові атаки з боку Росії, активні бойові дії в країні та невизначені умови безпеки.

Посольство США закликає громадян США не в’їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, негайно виїхати, використовуючи приватний наземний транспорт, якщо це безпечно. Уникайте великих зібрань та організованих заходів, оскільки вони можуть стати російськими військовими цілями будь-де в Україні, включаючи її західні регіони",- йдеться в повідомленні.

У посольстві радять, у випадку гучного вибуху або спрацювання сирен, негайно шукати укриття.

"Якщо ви знаходитесь у будинку чи будівлі, перейдіть на найнижчий рівень будівлі з найменшою кількістю зовнішніх стін, вікон і отворів; зачиніть будь-які двері та сядьте біля внутрішньої стіни, подалі від вікон чи отворів.

Якщо ви перебуваєте на відкритому повітрі, негайно знайдіть укриття в твердій конструкції; якщо це неможливо, лягти і прикрити голову руками.

Майте на увазі, що навіть якщо ракету чи безпілотник, що летить, буде перехоплено, падіння уламків становить значний ризик.

Після атаки тримайтеся подалі від будь-яких уламків і стежте за офіційними вказівками головних ЗМІ",- зазначають у посольстві.

Як наголошують в повідомленні, безпекова ситуація по всій Україні є дуже нестабільною, і ситуація може погіршитися без попередження.

"Громадяни США повинні залишатися пильними та вживати відповідних заходів для підвищення обізнаності щодо безпеки. Знайте розташування вашого найближчого притулку або захищеного місця. У разі мінометного та/або ракетного вогню дотримуйтеся вказівок місцевої влади та негайно шукайте укриття. Якщо ви вважаєте, що ваше поточне місцезнаходження більше не безпечне, вам слід ретельно оцінити потенційні ризики, пов’язані з переїздом в інше місце", - радять в посольстві.

Повітряна тривога на сході, півдні і північному сході України

Район ракетного удару по Вінниці взято під охорону: що відбувається зараз на місці трагедії (відео)

Повітряна тривога у центральних областях України

У небі Білорусі знову працює літак-навідник ракет А-50

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів