ЄБРР надає 372 млн євро на аварійний ремонт енергетичної інфраструктури України

20:38 23 листопада 2022 р.

Фото до новини

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалив пакет фінансування, який принесе 372 мільйони євро для підтримки української електропередавальної компанії «Укренерго».

Про це інформує пресслужба ЄБРР, пише Dailylviv.com.

Кошти підуть на аварійний ремонт пошкоджень, спричинених сильними ракетними ударами цивільної енергетичної інфраструктури під час російської війни.

"ЄБРР найрішучішим чином засуджує неспровоковану та невиправдану війну проти України, яку очолює Росія, і особливо удари по цивільній інфраструктурі",- йдеться в повідомленні.

ЄБРР надасть позику під державні гарантії в розмірі 300 мільйонів євро, що включає два компоненти. До 150 млн євро – на закупівлю обладнання для проведення аварійних ремонтів української енергосистеми. Ще 150 мільйонів євро на підтримку структури капіталу.

Окремо частина кредиту на екстрений ремонт буде доповнена грантом у розмірі до 72 мільйонів євро, наданим Нідерландами. Це буде об’єднано в єдиний пакет на суму 372 мільйони євро для підтримки невідкладних потреб Укренерго у відновленні інфраструктури.

Інвестиції ЄБРР в Україну здійснюються за підтримки донорів та партнерів. Сполучені Штати Америки, які внесли 500 мільйонів доларів США до Фонду кризового реагування ЄБРР і рішуче налаштовані подолати вплив війни на Україну, підтримають до 50 відсотків кредиту ЄБРР фінансовою гарантією.

«Терміновий ремонт електроенергетичної мережі України є безпосереднім пріоритетом для ЄБРР. Українському народу та бізнесу потрібен постійний доступ до електроенергії, щоб пережити зиму. Завдяки цьому важливому фінансуванню ми допоможемо Укренерго виконувати швидкий аварійний ремонт пошкодженого обладнання, високовольтних підстанцій та ліній електропередач. Це забезпечить безперервне надання життєво важливих послуг з передання електроенергії впродовж опалювального сезону для українських домогосподарств, підприємств і громад», – сказала президенткаЄБРР Оділь Рено-Бассо.

У Київській МВА повідомили, коли будуть світло і вода

Міністри країн ЄС пересиділи ракетний обстріл в Києві в укритті

Термінове засідання Ради безпеки ООН через ракетну атаку Росії по Україні

Збито 51 зі 70 ворожих крилатих ракет і 5 дронів-камікадзе: звідки летіли

Онлайн-мапа закладів у Львові, де є генератори та укриття

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів