На Львівщині затвердили план на випадок ушкоджень об’єктів тепло-, водо-, електро- і газопостачання

19:22 28 вересня 2022 р.

Фото до новини

Львівська область готова до опалювального сезону на 96%.

Про це повідомили у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА, пише Dailylviv.com.

Загальний стан готовності Львівщини до опалювального сезону становить  96%. Зокрема із майже 1700 котелень області підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період 97% котельних установок. Провели капітальний ремонт 6 котлів (у Золочівському, Львівському та Стрийському районах), що складає 100% від запланованого. Замінили 8 котлів у семи територіальних громадах з 8 запланованих, а також провели гідравлічні випробування 1151 км теплових мереж, що становить 96% від запланованого.

«Львівська ОВА та всі районні військові адміністрації області затвердили Комплексний план проходження осінньо-зимового періоду 2022/23 року. У цьому плані визначено, як реагувати у випадку кризових ситуацій, зокрема передбачено план дій у випадку ушкоджень об’єктів теплоенергетики, водопостачання, водовідведення, електропостачання та газопостачання. Готуємо запас вугілля на котельнях соціальної сфери, запаси льтернативного палива (дрова, пелети, брикети). Працюємо над тим, щоб на всіх стратегічних об’єктах області були автономні та альтернативні джерела енерго- та теплопостачання», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Також у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА повідомили, що в області реалізовують новий напрям Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки.   

«Цей напрям передбачає здійснення заходів щодо реконструкції та капітального ремонту зовнішніх і внутрішніх теплових мереж та встановлення обладнання, яке використовує альтернативні види палива (дрова, вугілля, брикети, пелети, електроенергія та інше) на об’єктах, які перебувають у власності територіальних громад на умовах співфінансування (50% на 50%)», – пояснили у департаменті.

На реалізацію вказаних заходів 18 об’єднаним територіальним громадам виділили понад 17 млн грн.

Теплові пушки, генератори: Козицький розповів, як грітиметься Львівщина у разі ракетних ударів

Львів купує дуже багато буржуйок: Садовий розповів про підготовку до зими

Мер Львова розповів, як місто готується до зими під час війни (відео)

У житлових будинках Львова вже встановлюють металеві печі

У Львівській міській раді перевіряють пічки, які не працювали 30 років

Не лише дрова: у Львові повідомили про розподіл обов'язків між владою і мешканцями до зими

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів