Гідравлічні випробування позбавили багатьох львів’ян гарячої води

10:40 6 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

«Львівтеплоенерго» й «Залізничнетеплоенерго» розпочали в понеділок, 6 травня, щорічні г ідравлічні випробування теплових мереж з метою перевірки щільності та механічної міцності трубопроводів та арматури, виявлення дефектів та пошкоджень на трубопроводах, що підлягають ліквідації під час літнього ремонтного періоду.

Про це повідомили в понеділок, 6 травня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Як наголошує заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, якісно проведені гідравлічні випробування і ліквідація всіх виявлених пошкоджень на трубопроводах – це запорука стабільного і безаварійного проходження опалювального сезону. Адже на сьогодні гідравліка – це єдиний спосіб і можливість перевірити стан трубопроводів. Проте на час гідравліки буде призупинено подачу гарячої води, оскільки провести гідравлічні випробування без відключення гарячого водопостачання технологічно неможливо».

«За інформацією від тепловиків, під час проведення гідравліки трубопроводи теплових мереж заповнюються охолодженою водою температурою не вище 40°. Спершу ділянку трубопроводу, який випробовується, відключають від діючої мережі. Потім у найвищій точці ділянки (після наповнення трубопроводу водою і спуску повітря) встановлюється пробний (підвищений) тиск. Зазвичай він на 25% вищий від робочого. Опісля цього трубопровід витримується під підвищеним тиском не менше 10 хвилин», – поінформували також у міськраді.

«Якщо трубопровід десь пошкоджений, чи має якісь невеликі тріщини, то він не витримує вищого тиску і його «рве» у слабких місцях. Про те, що на трубопроводі, який гідравлять, виник порив, свідчить падіння тиску, який фіксують прилади. Натомість, якщо трубопровід не пошкоджений, він витримує випробування підвищеним тиском, який після 10 хвилин плавно знижується до робочого. Трубопровід вважається таким, що пройшов гідравлічне випробування, якщо на ньому не виявлено жодних поривів та тріщин», – розповіли також у міськраді.

«Далі, за результатами проведених гідравлічних випробувань, розпочинаються роботи з ліквідації виявлених пошкоджень та заміна трубопроводів. Так впродовж останніх років у Львові в середньому замінюють 15 кілометрів трубопроводів, які відслужили термін експлуатації», – повідомили також у міськраді.

«Труби міняють на попередньо ізольовані, що дає можливість не лише забезпечити надійну подачу опалення, але й зменшити теплові втрати. Цього року, також після завершення гідравліки, розпочнеться масштабна ремонтна кампанія по заміні трубопроводів теплових мереж на попередньо ізольовані труби», – поінформували також у міськраді.

Зокрема, до 31 травня позбавлені гарячої води проспекти Червоної Калини й Чорновола, вулиці Морозна, Сихівська, Зубрівська, Монастирського, Довженка, Хуторівка, Чукаріна, Хоткевича, Полуботка, Кавалерідзе, Антоненка-Давидовича, Коломийська, Кос-Анатольського, Трильовського, Вернадського, Антонича, Драгана, Скрипника, Освицька), Стрийська, Бондарська, Скорини, Гашека, Лазаренка, Сахарова, Куликівська, Єфремова, Гвардійська, Лукаша, Моршинська, Кастелівка, Вітовського, Наукова, Володимира Великого, Рубчака, Тролейбусна, Княгині Ольги, Симоненка, Пулюя, Бойчука, Кульпарківська, Шафарика, Вашингтона, Пасічна, Лисеницька, Китайська, Ярошинської, Дністерська, Раковського, Липова Алея, Зелена, Чмоли, Тернопільська, Ярославенка, Мишуги, Тіверська, Панаса Мирного, Запорізька, Героїв Крут, Литовська, Литвиненка, Угорська, Навроцького, Карбишева, Кам’янецька, Енергетична, Карманського,  Грінченка, Чигиринська, Мідна, Хмельницького, Мазепи, Миколайчука, Щурата, Дж. Леннона, Плугова, Студинського, Хвильового, Лінкольна, Тичини, Льняна, Інструментальна, Замарстинівська, Панча, Варшавська, Липи, Під Голоском, Плужника, Масарика, Окуневського, Кошиця, Сосюри, Липинського, Джерельна, Сорочинська.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів