У житлових будинках Львова вже встановлюють металеві печі

18:57 31 серпня 2022 р.

Фото до новини

У житлових будинках міста почали облаштовувати місця для обігріву у підвальних приміщеннях – встановлюють металеві печі.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Як відзначив голова ОСББ будинку на вул. Каховська, 6 Іван Мовчан, якщо встановлювати буржуйку з дотриманням відповідних правил, та дотримуватися встановлених правил її експлуатації, вона буде безпечною.

«У світлі останніх подій ми провели збори мешканців нашого будинку і обговорили питання підготовки до зими. Було прийнято рішення про придбання і встановлення металевої пічки. Її виготовили силами мешканців, лише купили необхідні матеріали.

Пічку встановили з дотримання певних вимог. Вона стоїть на металевій основі. Є вікно з металевих матеріалів, у яке виведена труба. Цеглою вирішили не обкладати. Дрова зберігаємо в окремому приміщенні. Є засоби пожежогасіння – вогнегасник і вода. Вогнегасником можна користуватися, коли у приміщенні немає людей. А коли є люди, то порошковим вогнегасником не радять користуватися. Тому, в разі вогню, його можна загасити водою, бо тут не буде струму. Адже металеву піч ми будемо використовувати, коли у будинку не буде ні газу, ні електрики. Також встановили датчик задимлення.

Коли піч розпалена, то весь час біля неї має бути присутня людина. Не можна для розпалення пічки використовувати легкозаймисті матеріали. Відзначу, що за умови правильної експлуатації металевої пічки, всі ризики від користування нею можна мінімізувати. Якщо все робити з розумом, тоді вона буде безпечною», - наголосив Іван Мовчан, голова ОСББ і мешканець будинку на вул. Каховська, 6.

Металеві печі у будинках мають встановити власники будинків, а місто забезпечує обігрів для освітніх закладів, медичних закладів, підприємств критичної інфраструктури.

«Відповідно до тих пропозицій, які були прийняті на комісії ТЕБ і НС, прийняті на виконавчому комітеті, наполегливо просимо всіх балансоутримувачів забезпечити наявність місць обігріву у своїх будинках. А саме: встановити металеві печі та забезпечити необхідну інфраструктури біля них. Це - витяжна труба, дрова, фіксатора чадного газу тощо.

Такі печі можна встановити у підвальних приміщеннях, зокрема у найпростіших укриттях, які використовуються мешканців під час повітряних тривог. Також їх можна розмістити у цокольних приміщеннях.

Львів купує дуже багато буржуйок: Садовий розповів про підготовку до зими

У Львівській міській раді перевіряють пічки, які не працювали 30 років

Не лише дрова: у Львові повідомили про розподіл обов'язків між владою і мешканцями до зими

Мер Львова розповів, як місто готується до зими під час війни (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів