Росія несе повну відповідальність за війну - заява міністрів МЗС країн НАТО

21:29 29 листопада 2022 р.

Фото до новини

«Неприйнятні дії Росії, включаючи гібридні дії, енергетичний шантаж і безрозсудну ядерну риторику підривають заснований на правилах міжнародний порядок», — йдеться в заяві

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

«Повну відповідальність за війну, грубе порушення міжнародного права та принципів Статуту Організації Об’єднаних Націй несе Росія».

Про це заявили міністри закордонних справ країн НАТО на зустрічі в Бухаресті.

«Російська агресія, включаючи постійні та безсоромні атаки на українську цивільну та енергетичну інфраструктуру, позбавляє мільйони українців основних комунальних послуг. Вона вплинула на глобальне постачання продовольства та загрожувала найбільш уразливим країнам і націям світу. Неприйнятні дії Росії, включаючи гібридні дії, енергетичний шантаж і безрозсудну ядерну риторику підривають заснований на правилах міжнародний порядок», — йдеться в заяві.

Міністри закордонних справ країн НАТО також висловили солідарність із Польщею через інцидент 15 листопада, який призвів до трагічної загибелі громадян Польщі внаслідок падіння ракети на її території в результаті російських ракетних ударів по Україні.

«Ми засуджуємо жорстокість Росії щодо цивільного населення України та порушення прав людини, такі як примусові депортації, тортури та варварське поводження з жінками, дітьми. Всі, хто відповідальний за воєнні злочини, включаючи сексуальне насильство... повинні бути притягнуті до відповідальності. Ми також засуджуємо всіх, включаючи Білорусь, хто активно сприяє агресії Росії проти України», — йдеться в опублікованій заяві міністрів.

НАТО обговорює можливість надання Україні ЗРК Patriot - Столтенберг

США можуть визнати армію Прігожина - ПВК Вагнера терористичною організацією

Кислиця пропонує повернути історичну назву Росії та офіційно називати її Московія

До України прибула реактивна система залпового вогню LRU

Кулеба розкаже НАТО про потреби для відновлення критичної інфраструктури України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів