Російські атаки на цивільну інфраструктуру в Україні Макрон назвав воєнними злочинами

11:08 24 листопада 2022 р.

Фото до новини

Будь-який напад на цивільну інфраструктуру є воєнним злочином і не може залишатися безкарним, — підкреслив французький лідер.

Російські атаки на цивільну інфраструктуру в Україні є воєнними злочинами та не можуть залишатися безкарними, — заявив у середу ввечері, 23 листопада, президент Франції Емманюель Макрон. Про це він також написав у твітері, інформує Dailylviv.com.

«Сьогодні (у середу, — ред.) по Україні були завдані ракетні удари, в результаті чого значна частина країни була позбавлена ​​води та електроенергії (...) Будь-який напад на цивільну інфраструктуру є воєнним злочином і не може залишатися безкарним», — підкреслив французький лідер.

Міністерство енергетики України повідомило в середу про те, що більшість населення країни внаслідок обстрілу залишилося без світла. Також було пошкоджено об’єкти електропередач.

«Стратегія Росії — зламати український народ», — зазначив Макрон.

Як повідомив президент Франції, найближчими днями він планує зв'язатися по телефону з президентом Росії путіним, щоб обговорити з ним, зокрема, збереження безпечної ситуації на Запорізькій атомній електростанції.

Дуда сказав Макрону, що не хоче війни з Росією і втомився від Зеленського

Макрон привітав українців з поверненням Херсона

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів