Небо західної України закриє Польща: умова

12:47 18 червня 2022 р.

Фото до новини

Польща може запровадити протиракетний захист над західною частиною України. Якщо Росія продовжить атакувати прикордонні райони з Польщею ракетами великої дальності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на екскерівника Бюро національної безпеки Польщі Станіслава Козєя, якого цитує Onetпише Dailylviv.com. 

"Ми маємо аргументи для того, щоб забезпечити превентивне страхування і повідомити про це Росії. Якщо вона не перестане атакувати наш кордон ракетами великої дальності, то з дня на день ми запровадимо протиракетний захист над західною Україною", - заявив Козєй.

При цьому він заявив, що Росія вже програла війну на політичному та стратегічному рівні, але сценарій нападу все ще можливий як для України, так і для країн Балтії, Польщі та всього Заходу.

"Якщо Путін побачить, що його доктрина ескалації ефективна, за кілька років може просунутися далі, наприклад, до Сувальського коридору", - припускає Козєй.

Довідка

Сувальський коридор - це своєрідний геополітичний термін, присутній у термінології НАТО, що означає територію навколо Сувалок, який з’єднує балтійські країни з Польщею та рештою країн Альянсу. При цьому він відокремлює від західних країн прикордонну російську Калінінградську область та Білорусь.

Найновіша система ППО захистить Київ цього року: коли Львів, Одесу, Дніпро (відео)

У Львові зняли відеоролик зі закликами закрити небо

Удар по Яворівському полігону: Резніков звернувся до НАТО - закрийте небо

Частина засобів ППО вже надійшла в Україну і постачання буде продовжуватися, - ексдипломат

Винищувачі F-16, ЗРК Patriot, танки Abrams будуть в перших поставках ленд-лізу США для України

Американські бомбардувальники не літають над Львовом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів