На зміну комунізму ХХ століття прийшла путінська ідеологія "рускава міра"

12:20 19 листопада 2022 р.

Фото до новини

Про це польський прем'єр-міністр Матеуш Моравєцький розповів у відеозверненні до учасників конференції Європейської платформи пам'яті та сумління, що відбувається у Празі.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

«Рускій мір» — це рак, який загрожує не лише більшості російського суспільства, але й усій Європі; російська дезінформація є значною загрозою безпеці Європейського Союзу, і неспроможність відповісти на пропаганду може спонукати Кремль до подальшого підриву історичних фактів, — попередив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький. 

Про це польський прем'єр розповів у відеозверненні до учасників конференції Європейської платформи пам'яті та сумління, що відбувається у Празі і присвячена викликам, які постають перед європейською політикою історичної пам'яті.

Матеуш Моравєцький заявив, що своєю пропагандою щодо війни в Україні Росія веде гібридну війну, спрямовану не лише проти своїх громадян, але й проти європейців та лідерів думок у всьому світі: «Кремль хоче посіяти недовіру, використати слабкі місця та підірвати демократичні процеси, що є значною загрозою для безпеки Європейського Союзу».

Відмова Європи відреагувати на російську пропаганду може спонукати режим путіна поставити під сумнів добре задокументовані та добре відомі історичні факти, ствердив прем’єр-міністр Польщі: «Також не варто забувати про ідеологію "рускава міра", яка є еквівалентом комунізму ХХ століття. Це не божевілля, а продумана стратегія, яка вже відкрила ворота геноциду».

Матеуш Моравєцький нагадав, що останніми роками в Росії були прийняті нормативні акти, які стали інструментом цензури. Вони перешкоджали незалежним російським історикам проводити дослідження та призвели до стирання історичних фактів, які не вписувалися в російський наратив Другої світової війни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів