Командири дніпропетровської 93-ї окремої механізованої бригади знищили два ворожих «Града»

23:17 16 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: novosti.dn.ua

Ще одну реактивну установку залпового вогню українські офіцери вивели під селом Нетайловим у Ясинуватському районі на Донеччині з ладу

Інтернет-видання «iPress.ua» інформує сьогодні, 16 липня, в повідомленні «Військові знищили три установки «Град» терористів»:

«Сьогодні, 16 липня, українські військовослужбовці 93-ї бригади знищили три установки «Град» сепаратистів. На двох «Градах» вибухнули боєзапаси, третя установка отримала пошкодження. Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомив активіст Роман Донік. 

«Сьогодні, якби не чітка робота командирів 93-ї бригади, завтрашній день міг би бути ще одним з чорних днів. Під Нетайловим (село в Ясинуватському районі Донецької області. – «ЩЛ») вийшли (з ладу. – Ред.) три установки «Град» сепаратистів. Їхали, щоб вийти на позицію. Мета, швидше за все, табір бригади. Були виявлені, зупинені вогнем з танка (відстань велика, тому ефект, скоріше, психологічний). Після виявлення, «Гради» розвернулися і намагалися піти. Загалом накрили їх двома залпами по 20 снарядів. Серед розривів здалеку було чітко видно два спалахи боєкомплектів. Ще не підтверджено, але думаю мінімум мінус дві машини у сепаратистів. А третя, швидше за все, пошкоджена», – написав він.

«До речі, рано вранці лінія фронту ще пішла вперед з цього боку», – додав активіст.

На сторінці Романа Доніка розміщено також реквізити для надання допомоги військовим 93 механізованої бригадии та 80 аеромобільної бригади (львівської). Зазначимо, речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко стверджує, що з Росії в Луганську область на допомогу терористам заїхало п'ять БМ-21 «Град». Упродовж ночі на 16 липня терористи з «Градів» обстрілювали низку позицій сил АТО».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів