Через ситуацію в Україні у Польщі скликали нараду в Бюро нацбезпеки

14:25 26 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Ситуація за східним кордоном Польщі серйозна і стосується Польщі безпосередньо, попри те, що країна не є стороною у війні.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Заступник міністра національної оборони Марцін Оцєпа заявив, що предметом наради в Бюро національної безпеки була ситуація в Україні. У засіданні у вівторок, 25 жовтня, взяли участь президент Анджей Дуда, прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький, а також міністри та військові командири.

Заступник міністра розповів, що це була чергова зустріч, тому що ситуація за кордоном серйозна і стосується Польщі безпосередньо, попри те, що країна не є стороною у війні:

«Увесь час ретельно моніторимо ефекти часткової мобілізації. Те, що путін оголосив мобілізацію, не означає, що вона відбувається. Треба кілька тижнів зачекати. Вони власне минають. В нормальних умовах, то би мало зайняти два місяці. Питання, скільки тих мобілізованих і найманців є. Сто, двісті чи триста тисяч. З Росії чи з-поза неї. І як це вплине на ситуацію на фронті. По-друге, Росія та Білорусь загострюють дезінформаційну кампанію та постійно лякають ядерною та хімічною зброєю».

Голова Бюро національної безпеки Яцек Сєвєра у вівторок, 25 жовтня, після зустрічі повідомив, що також обговорювалися теми співпраці в НАТО, відбудова України та можливості використання росіянами різних видів зброї.

Сенат Польщі одноголосно визнав владу Російської Федерації терористичним режимом

НАТО посилює присутність в Чорному і Балтійському морях: дислоковано сотні військових з Франції, Бельгії, Нідерландів, США

За кілька днів Польща отримає перші Bayraktar TB2

Patriot уже захищають Підкарпатський регіон Польщі, через який іде військова допомога Україні

До Польщі доставляють перші танки Abrams, ракети Himars і літаки F-35

Перемога України у війні з Росією – це польський національний інтерес

Прем’єр Польщі повідомив, скільки поляків готові зі зброєю в руках захищати Батьківщину

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів