Сенат Польщі одноголосно визнав владу Російської Федерації терористичним режимом

17:10 26 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Сенат Польщі 26 жовтня одноголосно 85 голосами прийняла резолюцію про визнання влади Російської Федерації терористичним режимом, в якій «рішуче засуджує російську агресію та закликає всі країни, які підтримують мир, демократію та права людини, визнати владу Російської Федерації». як терористичний режим».

Повідомлення про це є на сайті Сенату Польщі, пише Dailylviv.com.

У резолюції сенатори нагадують, що 24 лютого 2022 року збройні сили Російської Федерації розв'язали жорстоку війну з Україною, бажаючи стерти цю суверенну країну з карти та знищити її націю. Вони наголошують, що героїчний захист незалежності громадянами України викликав захоплення всього вільного світу. Україна сьогодні є найважливішим місцем, яке захищає демократію та свободу.

У резолюції сенатори написали, що російські загарбники тероризують жителів українських міст, бомбардуючи мирні об'єкти.

«Бандити в російській формі катують і вбивають військовополонених і мирних жителів на окупованих територіях. Вони викрадають українських дітей, щоб виростити їх режимними яничарами. Депортують, розселяють і відправляють громадян України на далеку периферію Росії», – йдеться в резолюції.

Усі ці акти державного тероризму ми добре знаємо з підручників історії. Європейці вірили, що їм більше ніколи не загрожуватиме геноцид і військові злочини. Тим часом Володимир Путін і його апарат насильства повернулися до жорстоких практик сталінського та нацистського режимів,- зазначають сенатори.

«Саме тому Росія повинна бути переможена і позбавлена ​​можливості загрожувати своїм сусідам», – закликали сенатори в резолюції.

Вони віддають належне всім інституціям та організаціям, які взялися за розслідування та документування злочинів, скоєних проти українського суспільства, і закликають міжнародну спільноту надати повну підтримку Міжнародному кримінальному суду, який розслідує винних у цих злочинах. У резолюції Сенат хоче подякувати всім полякам і полякам, уряду та місцевій адміністрації, неурядовим організаціям і підприємцям за величезну допомогу, надану з 24 лютого українцям, які рятувалися від російських бомб, переважно жінкам і дітям.

Естонія оголосила російський режим терористичним

ООН не визнала анексію українських територій Росією

Путін став найголовнішим терористом у світі

У Білому домі пояснили, чому США не можуть визнати росію державою-спонсором тероризму

Парламентська асамблея Ради Європи визнала Росію державою-терористом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів