Парламентська асамблея Ради Європи визнала Росію державою-терористом

15:11 13 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій Російська Федерація названа терористичним режимом. ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію державою-терористом.

Про це Dailylviv.com повідомляє з посиланням на офіційний сайт Ради Європи. Резолюція була ухвалена одностайно, за неї проголосували 99 депутатів, присутніх у залі, один утримався.

На сесії ПАРЄ, яка триває у Страсбурзі, у четвер був представлений документ під назвою "Подальша ескалація агресії Російської Федерації проти України".

У цьому документі зазначено, що "ця агресія має бути однозначно засуджена як злочин сама по собі, як порушення міжнародного права та як головна загроза міжнародному миру і безпеці".

До резолюції була внесена поправка, яка пропонувала "оголосити Російську Федерацію терористичним режимом". Під час голосування її підтримали 79 депутатів, двоє були проти і один утримався.

ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію державою-терористом.

Перед голосуванням у ПАРЄ по відеозв'язку виступив президент Володимир Зеленський, який закликав підтримати резолюцію.

Найважливіші пункти цього документу описала у ФБ Євгенія Кравчук, депутатка Верховної Ради України, яка представляє Україну у ПАРЄ:

"Парламентська асамблея Ради Європи визнає нинішній російський режим терористичним і закликає країн-учасниць Ради Європи:

- надати Україні системи протиповітряної оборони;

- однозначно засудити фейкові референдуми, проведені в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях України з 23 по 27 вересня 2022 року, та утриматися від визнання будь-яких їх наслідків;

- засудити спробу анексії Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей як порушення міжнародного права та серйозну загрозу міжнародному миру та безпеці та уникати визнання будь-яких наслідків цього;

- надати фінансову підтримку для відбудови України;

- забезпечити комплексну систему відповідальності за грубі порушення міжнародного права, що виникли внаслідок агресії Російської Федерації проти України, і в цьому контексті:

- прискорити створення Спеціального (ad hoc) Міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності за злочин агресії проти України;

- створити комплексний міжнародний механізм компенсації, включаючи міжнародний реєстр збитків, і активно співпрацювати з українською владою у цьому напрямку;

- закликає рф дозволити гуманітарним місіям ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Ради Європи чи будь-якої іншої міжнародної організації чи державі-члену сприяти обміну військовополоненими та звільненню політичних в’язнів.

Будь-які перемовини відбуватимуться на умовах України".

Естонія першою визнає Росію країною-терористом, а США готують законопроєкти

Путін став найголовнішим терористом у світі

Путін підтвердив удари по Україні з високоточної зброї великої дальності

Безпрецедентна критика Путіна в Росії: у чому звинувачують, - ISW

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів