Росія приєднуватиме силоміць будь-яку територію, частина населення якої поділяє її культуру

16:27 6 липня 2022 р.

Фото до новини

Комітет з питань правової політики Верховної Ради України найближчим часом ініціює звернення до Венеційської Комісіі Ради Європи щодо ганебного законопроекту, внесеного днями до держдуми росіі.

Про це повідомила представниця Верховної Ради у Конституційному Суді Ольга Совгиря (фракція "Слуга народу"), пише Dailylviv.com

"Будемо просити Раду Європи відреагувати на наміри росіі змінити правила прийняття нових територій до складу рф як на такі, що грубо суперечать загальновизнаним стандартам міжнародного та конституційного права, - наголосила Ольга Совгиря. -  Йдеться про законопроект, яким передбачається таке:

"Доповнити частину 2 статті 4 Федерального конституційного закону від 17 грудня 2001 року № 6-ФКЗ «Про порядок прийняття до Російської Федерації та утворення в її складі нового суб'єкта Російської Федерації» (Збори законодавства Російської Федерації, 2001, № 52, ст. 4916) абзацом такого змісту:

"Прийняття в Російську Федерацію як нового суб'єкту іноземної держави або її частини здійснюється з урахуванням поділяння більшістю громадян іноземної держави або її частини культури Російської Федерації як унікальної спадщини її багатонаціонального народу". 

Якщо таке формулювання буде узаконене в РФ, то ця країна-агресор зможе цинічно, нехтуючи всіма нормами міжнародного права, претендувати на території всіх без винятку країн, де живуть російськомовні. Навіть якщо їх там буде невелика частина. Таким чином під загрозою "культурної окупації" опиниться десяток країн в Європі і Азії. 

Реакція світу, де визнають міжнародне право, буде, чи ми вступаємо в епоху домінування "кулака і мата"?

Росія повернулася до початкових цілей війни в Україні

Росія порушує міжнародне право і Конституцію РФ

Росіяни порушили в Україні всі принципи міжнародного гуманітарного права

Дискутувати з Путіним все одно, що з Гітлером: це неповага до мертвих, - письменниця

Путін копіює «гляйвіцький прецедент» Гітлера, сфабрикований для «виправдання» агресії в 1939 році?

Путіна за злочини в Україні повинен судити спеціальний міжнародний трибунал, - петиція

Міжнародний кримінальний суд повинен видати ордер на арешт Владіміра Путіна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів