Росія повернулася до початкових цілей війни в Україні

13:38 6 липня 2022 р.

Фото до новини

За даними американського Інституту вивчення війни, рашисти все ще сподіваються скинути владу в Україні та окупувати якомога більші території, не тільки на сході країни.

Цілі вторгнення в Україну, поставлені рашистською владою, включають повалення влади в Києві, обмеження суверенітету української держави та окупацію територій не лише на сході України, оцінили в Інституті вивчення війни США (ISW). Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

У відповідь на попередні невдачі у виконанні завдань на фронті Кремль змінив риторику, допускаючи обмеження своїх намірів. Проте секретар Ради безпеки Росії Нікалай Патрушев у вівторок заявив, що так звана російська військова операція в Україні триватиме доти, доки не будуть досягнуті цілі, подібні до тих, які путін зазначав на початку вторгнення, йдеться у звіті ISW.

Патрушев заявив, що метою є «захист мирного населення» від «геноциду», «денацифікація» і «демілітаризація» України, а також примушення України зберігати нейтралітет між Росією і НАТО. При цьому він повторив тези російської пропаганди, які поширювалися з початку війни.

«Повторення Патрушевим прямолінійних початкових цілей путіна майже через п’ять місяців чітко вказує на те, що Кремль не визнає нещодавних досягнень у Луганській області виконанням цілей „спецоперації”, що підтверджує оцінку ISW про те, що Кремль має значні територіальні устремління за межами Донбасу», - йдеться у повідомленні.

«Заява Патрушева свідчить про те, що російське військове керівництво прагнутиме просунутися за межі Донецької та Луганської областей, а Кремль готується до тривалої війни з наміром окупувати значно більші території України», – додали в Інституті вивчення війни.

Водночас, за інформацією британської військової розвідки, рашистські окупанти зміцнюють контроль над Лисичанським і Луганською областю, а також наближаються до Слов'янська, який, ймовірно, стане метою ще одного ключового зіткнення в боротьбі за Донбас.

Спецслужба РФ збирає екскременти Путіна - ЗМІ

Росію хочуть визнати державою-терористом: хто це зробить на заклик з Києва

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів