Безпрецедентна критика Путіна в Росії: у чому звинувачують, - ISW

08:27 10 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Напад на Керченський міст у поєднанні з нещодавніми військовими невдачами Росії та частковою мобілізацією викликають пряму критику президента Росії Путіна та Кремля з боку російської провоєнної націоналістичної спільноти.

Про це повідомляє Інститут дослідження війни (ISW, США), пише Dailylviv.com.

Критикують Путіна за те, що він систематично не звертає уваги на такі інциденти, як затоплення крейсера «Москва» чи обмін полоненими бійцями «Азовсталі», яких Кремль постійно демонізував після Маріупольської битви. Заявляють що Путін повинен помститися за вибух на Керченському мості, щоб його мовчання не сприймали як «слабкість». Пряма критика Путіна з боку провоєнної націоналістичної спільноти майже безпрецедентна.

Ця критика з боку провоєнного табору може свідчити про зростання сумнівів щодо здатності Путіна досягти обіцяної ним мети «денацифікації» України та може підірвати привабливість Путіна серед його основних прихильників. Заявлені Путіним цілі вторгнення, яке він розпочав 24 лютого, глибоко резонували з націоналістичною спільнотою, яка твердо підтримує ідеологію історичної та культурної переваги Росії та права контролю над територіями колишнього Радянського Союзу та Російської імперії. 

Невдоволення нездатністю Путіна забезпечити дотримання власних «червоних ліній» коріниться в тому, що він не зміг належним чином створити інформаційні умови до повномасштабного вторгнення в Україну. До вторгнення Путін визначив «червоні лінії» як розширення НАТО та постачання в Україну систем стратегічної зброї, включаючи системи, здатні нести ядерну зброю, але він публічно не коригував ці «червоні лінії» з початку вторгнення. Таким чином, мілблогери вчепилися в оголошені Медвєдєвим «червоні лінії», які Путін публічно не підтвердив. 

Інші російські націоналісти, пропагандисти та довірені чиновники звинувачують служби безпеки та Міністерство оборони Росії (МО), які можуть підірвати режим Путіна в довгостроковій перспективі.

Журналіст «Комсомолки», російський полковник запасу Віктор Баранець поклав відповідальність за вибух на Керченському мості на російські спецслужби, які він назвав «зрадниками». 

Змінюється також уявлення про траєкторію війни та українські можливості, а росіяни переживають грубе пробудження. Російські джерела визнають, що український південний контрнаступ становить значну загрозу для російських військ на півдні України.

Путін - законна військова мішень, - Болтон

Путін не візьме Мєдвєдєва у бункер у разі ядерної атаки: кого сховає

Путін взяв керівництво військовими діями в Україні на себе

Путін не розраховує на ЗС Росії: на кого зробив ставку

Путін став головним маргіналом росії: половина опитаних - проти нього

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів