У Маріуполі за 2 місяці загинуло вдвічі більше людей, ніж за 2 роки Другої світової війни

19:48 30 квітня 2022 р.

Фото до новини

Рашисти у Маріуполі вчинили один з найжахливіших геноцидів у сучасній світовій історії.

За два місяці російська армія вбила вдвічі більше людей, аніж фашисти за два роки окупації Маріуполя під час Другої світової війни. Більше того, рашисти вже незаконно вивезли стільки ж маріупольців, як і гітлерівські війська за роки окупації. Про це повідомляє Маріупольська міська рада, пише Dailylviv.com

«За два роки фашисти вбили у Маріуполі 10 тисяч мирного населення. А російські окупанти за два місяці – понад 20 тисяч маріупольців. Понад 40 тисяч людей – насильно вивезено. Це один із найстрашніших геноцидів мирного населення в сучасній історії. Армія росії цілеспрямовано і безжально знищує наше місто та його мешканців», - заявив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Рашизм – це фашизм 21 століття. Жодних сумнівів чи ілюзій. Людство заплатило високу ціну за перемогу над фашизмом у минулому столітті. Якщо сьогодні не об'єднатися і не зупинити це зло, то ціна цього разу може виявитися значно вищою.

Президнт Росії Путін тричі відмовив Папі Римському Франциску в організації гуманітарних коридорів із Маріуполя. Навіть обговорювалася ідея евакуації людей на кораблі з прапором Ватикану. Переговори проходили шляхом прямих повідомлень до Москви дипломатичними каналами, а також через російську православну церкву.

У новому зверненні Президент України розповів, як ворог знищує міста Донбасу, у тому числі й Маріуполь. Окупанти роблять усе, щоб зробити ці території безлюдними. Про це свідчать постійні жорстокі бомбардування, удари по інфраструктурі та житлових районах.

«…Якщо ж російським загарбникам вдасться реалізувати свої плани хоча б частково, то в них ще вистачить артилерії і авіації, щоб знищити до каміння весь наш Донбас, як вони вже зробили це з Маріуполем… У місті, яке було одним із найрозвиненіших у регіоні, просто російський концтабір посеред руїн, і порядки окупантів у тій частині Маріуполя, яку вони, на жаль, поки що контролюють, суттєво не відрізняються від того, що робили нацисти на захопленій території сходу Європи, але російським військовим вдається бути навіть цинічнішими, ніж нацистам 80 років тому. [Ті] хоча б не розповідали, що це маріупольці і захисники міста самі себе обстрілювали та вбивали», - наголосив Президент України.

Він підкреслив, що боротьба України - це боротьба за життя. 

У лікарні Маріуполя заживо згоріло майже 50 людей. За місяць блокади загинуло 5 тис осіб, - мер міста

Завали театру у Маріуполі немає кому розбирати: під ними може бути щонайменше 1300 людей, – нардеп

З-під руїн виходять живі люди: драмтеатр у Маріуполі витримав удар авіабомби

Облогою Маріуполя керує особисто генерал-полковник, який керував операцією в Сирії

800 біженців з Маріуполя висадили на Підзамче замість головного вокзалу

У Маріуполі запрацювали російські мобільні крематорії: вбивці замітають сліди

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів