У лікарні Маріуполя заживо згоріло майже 50 людей. За місяць блокади загинуло 5 тис осіб, - мер міста

00:53 7 квітня 2022 р.

Фото до новини

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко закликав країни ЄС посилити санкції проти росії, щоб зупинити геноцид українців. Зокрема, ввести повне ембарго на російську нафту та газ.

Про це Вадим Бойченко заявив сьогодні під час круглого столу на тему: «Політичні та правові наслідки злочинів Російської Федерації проти України», який проходив у режимі відеозв’язку, пише Dailylviv.com

«Сьогодні надважливо, щоб воєнні злочини росії були зафіксовані міжнародними установами у сфері прав людини. Європейські країни повинні відреагувати на злочини проти людства, проти українського народу. Ці факти повинні стати поштовхом для посилення санкцій проти російської федерації. В тому числі для повного ембарго на російську нафту та газ. Мусимо разом зупинити військову агресію та геноцид українців», - підкреслив Вадим Бойченко.

За словами міського голови, Маріуполь, який донедавна був символом розвитку, зараз майже повністю зруйнований російськими окупантами. Понад 90% міської інфраструктури знищено. З них, щонайменше 40% вже не підлягає відновленню. Наразі міська рада вже створила комісію, яка фіксує факти руйнувань комунального та приватного майна. На сьогодні внесли більше 300 таких фактів. Проте головний злочин – тисячі вбитих мирних маріупольців.

«Тільки за попередніми оцінками в Маріуполі за місяць блокади загинуло 5 тисяч людей, з яких приблизно 210 – діти. російські терористичні війська скинули декілька надпотужних бомб на дитячу лікарню, знищили один з корпусів міської лікарні №1. Заживо згоріло майже 50 людей. Розбомбили Драматичний театр, де на той час від обстрілів ховалося понад 900 людей. Це лише декілька прикладів цілеспрямованого знищення мирного населення Маріуполя», - наголосив Вадим Бойченко.

Завали театру у Маріуполі немає кому розбирати: під ними може бути щонайменше 1300 людей, – нардеп

З-під руїн виходять живі люди: драмтеатр у Маріуполі витримав удар авіабомби

Облогою Маріуполя керує особисто генерал-полковник, який керував операцією в Сирії

800 біженців з Маріуполя висадили на Підзамче замість головного вокзалу

Маріуполю необхідна повна евакуація, - мер міста

У Маріуполі запрацювали російські мобільні крематорії: вбивці замітають сліди

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів