Путін - законна військова мішень, - Болтон

00:45 10 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Це сказав колишній радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон, коментуючи заяви Владіміра Путіна щодо ймовірного застосування ядерної зброї проти України.

«Я думаю, що будь-коли, коли ми розглядаємо потенційне використання ядерної зброї, ми повинні сприймати це серйозно», - сказав Болтон в інтерв'ю CBS News, пише Dailylviv.com.

"Це не є неминучим, - продовжив Джон Болтон. - Але Путін хотів би, щоб ми думали, що це неминуче. Він хотів би бачити, як люди нервують... Він робив це вже кілька разів після свого вторгнення в Україну. Він щоразу блефував. Тут є ризик використання ядерної зброї. Я не думаю, що ми перебуваємо в тих обставинах, коли це станеться, хоча ми уважно спостерігаємо за цим. Але для Заходу дуже важливо стримати використання Путіним ядерної зброї».

І якби Путін дозволив використання ядерної зброї, сказав Болтон, то він сам підписав би передсмертну записку. 

«Було запропоновано низку речей — удари по російських військах у різних місцях», — сказав Болтон.  - У мене з цим немає жодних проблем. Бо це ті, хто вдерлися в Україну. Але я вважаю, що важливіше покласти відповідальність на владу в Росії, яка би схвалила використання ядерної зброї, і я маю на увазі дуже зокрема Владіміра Путіна. Я думаю, ми повинні публічно дати це зрозуміти, щоб не тільки Путін, але все вище російське керівництво, всі громадяни Росії знали, що якщо Путін дає дозвіл на використання ядерної зброї, він підписує власну передсмертну записку».

Болтон уточнив, який вигляд можуть мати ці наслідки. 

«Ну, ви знаєте, він є центром командування та контролю російської армії, — сказав Болтон. - Ми називаємо це повноваженнями національного командування. Він є законною військовою мішенню. І я думаю, що, хоча є багато інших речей, які ми також можемо зробити, йому потрібно знати, що він у нашому списку цілей у цей момент». 

Адміністрація США не уточнила, якою буде її відповідь, якщо Путін розгорне ядерну зброю. Президент Байден публічно попередив Путіна не використовувати її, сказавши в «60 хвилинах» CBS News, що його послання до Путіна буде таким: «Не роби. Ти зміниш обличчя війни на відміну від будь-чого з часів Другої світової війни». Байден відмовився уточнювати, якими будуть наслідки, але сказав, що "ступінь того, що вони зроблять, визначатиме, яка відповідь буде". 

Упродовж кількох місяців офіційні особи США попереджали, що Росія може застосувати зброю масового знищення в Україні. Але офіційні особи також заявили цього тижня, що вони не спостерегли жодних змін у ядерній позиції Росії. 

«Розмови Росії про використання ядерної зброї є безвідповідальними, — заявила прессекретар Білого дому Карін Жан-П’єр журналістам на Air Force One у п’ятницю. - І немає способу використати її без небажаних наслідків... Ми не бачили жодних причин для коригування нашої власної стратегічної ядерної позиції, а також у нас немає ознак того, що Росія готується неминуче застосувати ядерну зброю».

Путін не візьме Мєдвєдєва у бункер у разі ядерної атаки: кого сховає

Путін взяв керівництво військовими діями в Україні на себе

Путін не розраховує на ЗС Росії: на кого зробив ставку

Путін став головним маргіналом росії: половина опитаних - проти нього

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів