12 кроків до загибелі Путіна

23:28 1 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Ніхто не може передбачити майбутнє, але окремі ключові деталі визначити можна.

"За моєю оцінкою (і в моїй власній системі координат) ліквідація путінської верхівки і путінської системи загалом займе приблизно 100 кроків і кілька років (не знаю скільки), - написав у своєму блозі на сайті Kasparov.ru Алєксандр Нємєц, інформує Dailylviv.com.

Перший крок було зроблено 6-13 вересня 2022 року – було звільнено майже повністю Харківську область. Другий крок було здійснено (практично повністю) 16-30 вересня. В результаті оточений і частково зачищений Лиман (у котлі залишилося 5000 солдатів РФ), повністю звільнено Харківську область, започатковано звільнення Луганської області.

Бен Ходжес, американський генерал високого рангу (у відставці), колишній командувач військових сил США в Європі, передбачив, що ЗСУ звільнять всю територію, захоплену Путіним після 24 лютого 2022 року, до кінця цього року, а Крим буде звільнений до середини 2023 року. На мій погляд, це надто оптимістичне передбачення.

Гадаю, всього належить зробити 12 кроків (2 кроки зроблено, ще 10 залишилося) для повного звільнення України і відновлення її територіальної цілісності. Добре, якщо ЗСУ встигнуть зробити їх до кінця 2023 року.

Ще один крок – ліквідація так званої ПМР і відновлення територіальної цілісності Молдови. Це означає майже автоматичне об'єднання Молдови та Румунії, а отже, вихід НАТО до західного кордону України на всій його протяжності.

Ще три кроки – звільнення Білорусі від Путіна та Лукашенка. Чи вступить звільнена Білорусь з ходу до НАТО – не знаю. Але, швидше за все, - так. Усього це буде 16 кроків.

Вигнання путінського режиму з області Калінінграда (колишнього Кенігсберга з околицями) – це ще приблизно 4 кроки. Останніми днями ця операція вже обговорюється, жартома і всерйоз, на багатьох антипутінських сайтах.

Хочу наголосити: жодного приєднання Калінінградської області до Німеччини бути не може. Навіть обговорювати це не можна. 77 років тому Німеччину витурили за лінію Одер Нейссе. Так тому і бути. Я думаю, ця область має відійти до України, як часткова компенсація за завдану шкоду (вона явно досягне двох трильйонів доларів, у цінах 2021 року, до кінця 2023 року).

У будь-якому разі Заходу все одно доведеться очищати Калінінградську область від "путінських". Путінський гнійний міхур у центрі Східної Європи, до того ж насичений небезпечною зброєю, обов'язково доведеться прибирати. Іншого виходу немає.

Здійснення останніх вісім кроків (Молдова, Білорусь, Калінінград), мабуть, займе два роки, 2024 і 2025. Звісно ж, що серйозних військових операцій для цього не буде потрібно, і людські втрати будуть мінімальними. Адже вже до кінця вересня путінський режим був, скажімо, на одну третину покручений у військовому відношенні. До кінця 2023 року від путінської військової машини залишаться ріжки і ніжки.

Інші приблизно 80 кроків – внутрішні відносини РФ. Декілька окраїнних регіонів, швидше за все, відокремляться (республіки Північного Кавказу, можливо, Татарстан і Башкортостан). Решта регіонів, очевидно, залишиться у складі РФ перетвореною на "м'яку конфедерацію".

Чому я так спокійно міркую про це? Тому що після остаточної поразки РФ в Україні стане можливим, навіть здійсненним і все інше.

Зараз доречно згадати "російську формулу" знаменитого французького мандрівника маркіза де Кюстіна. Він відвідав Росію в 1838 році, провів тут близько трьох місяців, зустрівся з царем Ніколаєм, а після повернення до Франції опублікував книгу про побачене в Росії. Квінтесенція книги зводиться до однієї фрази: "У Росії нічого немає; є тільки фасади, за якими порожнеча... Немає ні економіки, ні армії, ні суспільства... Зате є загальна бідність".

Таке враження, що за останні 216 років у Росії мало що змінилося. Тут майже нічого немає, окрім так званих понтів, головним чином в армії. Події вересня у Харківській області та прилеглих районах Донецької і Луганської областей, та й на правобережжі Херсонської області, це чудово показали. Хвалена путінська армія, з усіма її "аналогівнетами", виявилася мильною бульбашкою. Про решту навіть говорити смішно.

Зрозуміло, все це стане можливим лише якщо Захід, насамперед США, не лише збереже військову і фінансову допомогу Україні на нинішньому рівні, а й суттєво її збільшить у наступні місяці.

Алєксандр Нємєц".

Захопити всю Україну - план путіна для школярів, - ISW

Україна повинна вигнати росіян з усіх своїх територій, в тому числі й Криму, - Елізабет Трасс

путіну доповіли, що США зроблять з росією, - СЗР

Путін став головним маргіналом росії: половина опитаних - проти нього

Путіна можуть усунути від влади ключові люди в Кремлі, – екскерівник МЗС Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів