Захопити всю Україну - план путіна для школярів, - ISW

09:33 2 вересня 2022 р.

Фото до новини

Президент росії владімір путін 1 вересня повторив свою неправдиву інтерпретацію неспровокованого вторгнення росії в Україну як оборонної операції для захисту росії.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), пише Dailylviv.com.  

Під час зустрічі зі школярами в Калінінграді путін заявив, що мета «спецвійськової операції» — ліквідація «антиросійського анклаву», який формується в Україні і є екзистенційною загрозою для російської держави. Нагадаємо, що путін так само використав концепцію «антиросії» у своїй промові 24 лютого, оголосивши про «спецоперацію» в Україні. 

Повторення путіним тези про «антиросійське» утворення, яке має бути розгромлено у військовій формі, щоб захистити росію, підтверджує його максималістські наміри щодо України і, ймовірно, має на меті створити інформаційні умови для заклику до подальших зусиль росії у формуванні нових сил восени і взимку цього року. 

В українському Генштабі заявили, що путін продовжив термін захоплення російськими військами Донецької області з 31 серпня на поки що малоймовірну цільову дату 15 вересня, і російські війська проводять кілька передислокацій для досягнення цієї мети.

Кремль, ймовірно, прагне скористатися значенням захоплення територій навколо міста Донецька, для підвищення морального духу російських сил.

Українські джерела все частіше повідомляють, що російська окупаційна влада визнає власну неспроможність провести широкомасштабні референдуми на окупованих територіях України через нездатність російських військових захопити бажану територію і тиск місцевого опору на окупованих територіях. Центр «Український опір» 1 вересня заявив, що Кремль розраховував повністю утримати Донецьку, Луганську, Херсонську і Запорізьку області до літа 2022 року і що нездатність російських військових взяти під контроль ці території підірвала перспективи Кремля влаштувати великі операції - масштабні референдуми в окупованих регіонах.

ТОТ України на сфальсифікованих референдумах включатимуть до складу Росії

Окуповані території рашисти готують до рублевої зони

ХНР: нова псевдореспубліка під дулами російських військових

Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку, - ГРУ Міноборони

Україна повинна вигнати росіян з усіх своїх територій, в тому числі й Криму, - Елізабет Трасс

Російські окупанти планують цілковито захопити три області

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів