Польща і Литва на Сувальському перешийку готові до будь-якого сценарію

09:53 8 липня 2022 р.

Фото до новини

Перешийок — це територія навколо Сувалків, Августова і Сейнів, що з’єднує Польщу з Литвою та іншими балтійськими країнами і водночас відокремлює Калінінградську область Росії від Білорусі.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Президенти Польщі та Литви Анджей Дуда s Ґітанас Науседа відвідали Сувальський перешийок у четвер, 7 липня, по обіді. Спочатку вони спільно відвідали мобільний командний пункт Багатонаціональної дивізії «Північний Схід» у Шиплішках (Сувальський повіт), потім - батальйон матеріально-технічного забезпечення ім. Великого князя литовського Вітовта у литовському Маріямполі.

«Ця подія має як внутрішнє, так і зовнішнє значення. Цей візит показує не лише мешканцям нашого регіону, а й громадянам обох країн, що ця вирішальна точка на карті є безпечною, оскільки там перебувають президенти, оскільки вони зустрічають військових, не тільки своїх країн, а й Північноатлантичного альянсу, що НАТО знаходиться на перешийку і, якщо буде потрібно, воно буде його захищати», - сказав Польському агентству преси заступник очільника Міністерства закордонних справ Пьотр Вавжик.

Посадовець додав, що «це також меседж потенційному російському чи білоруському агресору, що якби він вдарив по цьому місцю, то йому було б непросто не тільки через присутність військ цих двох країн, а й всього Альянсу, тому це також демонстрація, спрямована проти Росії та Білорусі».

Багато експертів називають Сувальський перешийок стратегічним пунктом для всього НАТО. Цей перешийок — це територія навколо Сувалків, Августова та Сейнів, що з’єднує Польщу з Литвою та іншими балтійськими країнами і водночас відокремлює Калінінградську область Росії від Білорусі. 

Литва розширить блокування транзиту рашистських товарів до Калінінграду

Білорусь взяла під приціл столиці ухвалення рішень, - Лукашенко

Білорусь закрила повітряний простір на півдні до 8 липня

Польща окупує захід України: Кремль сходить з розуму, щоб розколоти відносини між Варшавою і Києвом

Росія може атакувати найбільш слабку ланку НАТО

Литва вислала російського посла і очікує на повернеться свого посла з москви

Наступна країна, яку бажатиме захопити Путін, – це Литва, - секретар РНБО

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів