Білорусь взяла під приціл столиці ухвалення рішень, - Лукашенко

22:59 2 липня 2022 р.

Фото до новини

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Україну в спробі завдати ракетний удар по території Білорусі і оголосив, що білоруські військові отримали наказ завдати удар по кількох столицях у випадку обстрілу білоруської території.

Про це він заявив під час урочистого виступу напередодні офіційного дня незалежності Білорусі, пише Dailylviv.com з посиланням на ВВС-Україна.

"Нас провокують. Мушу вам доповісти: три дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об'єктах на території Білорусі. Але, дякувати Богу, протиповітряними комплексами "Панцир" вдалося перехопити всі ракети, які були пущені Збройними силами України", - заявив керівник Білорусі- самозванець, який програв останні вибори президента, але сфальсифікував їхні результати на свою користь.

Лукашенко також звинуватив Україну в спробі захопити білоруських далекобійників, двох з яких, як він стверджує, начебто вбили. "Потім сказали, що це було бомбардування росіян, і вони загинули. Вирізали у загиблих людей з трупів органи, щоб не було видно, що вони застрелили. Але наші розібралися", - заявив Лукашенко.

Водночас керівник Білорусі заявив, що не зацікавлений у війні в Україні. "Ще раз повторюю вам те, що казав рік і більше тому: ми не прагнемо воювати в Україні", - заявив він.

Під час виступу Лукашенко також оголосив, що кілька тижнів тому віддав наказ білоруській армії "взяти під приціл" центри ухвалення рішень у кількох столицях. Про це повідомляє БЕЛТА.

"Хочу попередити "яструбів" і сказати вам відверто: трохи менше, ніж місяць тому, мною відданий наказ підрозділам збройних сил взяти під приціл, як зараз модно говорити, центри прийняття рішень у ваших столицях з усіма наслідками, що випливають", - заявив він.

Лукашенко попередив, що Білорусь завдасть удару по сусідах у випадку обстрілу білоруської території.

"Якщо тільки ви посмієте завдати удару, як вони планують, по Гомелю на півдні, по Мозирському нафтопереробному заводу, по аеропорту, аеродрому в Лунинці або Бресті, відповідь буде миттєвою. Чим відповісти у нас є. І не тільки тим, про що ми говорили нещодавно з президентом Росії (йшлося про ядерну зброю. - БЕЛТА). Я до цього давно готувався", - заявив керівник Білорусі.

Водночас Лукашенко стверджує, що не планує когось лякати. "Ми в жодному разі нікого не лякаємо. Ми не хочемо ніякі "сувалкські коридори" пробивати. Ми цього не хочемо. Не треба шантажувати нас. Ви нас не чіпайте, і ми вас не чіпатимемо", - заявив він.

Раніше в соцмережах висловлювалися припущення, що через конфлікт Росії з Литвою щодо обмеження транзиту товарів до Калінінградської області Росії, російська армія можа напасти на південь Литви та прикордонні райони Польщі біля міста Сувалки, щоб вийти напряму до регіону.

Мер Львова провів екстрену нараду через загрозу нападу військ з Білорусі

Лікарям у Білорусі заборонили виїзд за межі країни

Білорусь тримає ЗСУ в напрузі: біля кордонів зосереджено піхоту, танки, БМП

Білорусь закрила повітряний простір на півдні до 8 липня

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів