У Львові СБУ арештувала поплічницю Медведчука (відео)

13:50 26 серпня 2022 р.

Фото до новини

Контррозвідка СБУ викрила агентку Кремля. Зловмисниця відповідатиме за підозрою у держзраді.

Про це інформує СБУ Львівщини, пише Dailylviv.com.

На Львівщині спецслужба повідомила про підозру у державній зраді діючій агентці російських спецслужб. Зрадниця вела антиукраїнську діяльність, активно просувала ідеї федералізації України та проводила інформаційні акції антиукраїнського спрямування.

Через свої кремлівські погляди жінка потрапила у поле зору російських спецслужб. Агентка очолювала проросійські осередки, зокрема керувала Львівською спілкою проросійських громадських організацій та була членкинею партії ОПЗЖ

За даними слідства, зрадниця організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині.

Для прикриття власної підривної діяльності, проникнення в кулуари органів державної влади, а також поширення дезінформації в інтересах агресора вона використовувала журналістські посвідчення та «документи» деяких безпекових корпорацій (легітимність яких встановлюється).

Зв'язок з кураторами підтримувала, використовуючи соцмережі та електронну пошту, туди ж надсилала звіти щодо проведеної підривної діяльності.

Під час обшуків у фігурантки провадження та інших причетних осіб контррозвідники виявили та вилучили матеріали, які підтверджують вчинення кримінального правопорушення. А також документи, що підтверджують її зв‛язок з політичними та громадськими структурами, афілійованими з колишнім проросійським нардепом В.Медведчуком.

Наразі зрадниці повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Заходи з припинення злочинної діяльності здійснювали контррозвідники та слідчі СБУ Львівщини спільно з Департаментом КР СБУ за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що, за інформацією Youcontrol, Львівську регіональну організацію партії «Опозиційна платформа – За життя» та громадського руху Віктора Медведчука «Український вибір – право народу» очолювала Іваночко Інна Василівна. 

Міністра оборони і начальника ГУР МО України готувалися вбити за $200-$300 тисяч

Генерал з Головного управління розвідки Міноборони України 8 років працював на спецслужби РФ

СБУ ліквідувала на Херсонщині агентурну мережу розвідуправління Чорноморського флоту Росії

У Перемишлі затримали агента ҐРУ: що робив

В Укрзалізниці виявили чотирьох російських агентів: хто вони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів