Російські спецслужби сіють паніку дезінформацією (відео, оновлено)

21:32 4 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ilikenews.com

Про це повідомляє в четвер СБУ, а в прес-центрі АТО вибачаються: «На жаль, нашу сторінку черговий раз було атаковано. На даний момент ми приймаємо необхідних заходів, щоб припинити розповсюдження неправдивої інформації з нашої сторінки. Зокрема, про ситуацію стосовно зосередження реактивних систем залпового вогню РФ навколо Маріуполя».


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі СБУ повідомляють сьогодні, 4 вересня, що російські спецслужби та представники терористичної організації ДНР здійснюють інформаційні акції на шкоду інтересам України – навмисно сіють паніку серед користувачів соцмереж та поширюють неправдиву інформацію. Зокрема, готуються фейкові дані про втрати серед військовослужбовців ЗСУ під час проведення Антитерористичної операції або перехід українських військових на бік терористів.

Такі матеріали зловмисники планують поширювати у соціальних мережах та відкритих інформаційних джерелах мережі Інтернет. Метою іноземної спецслужби є ескалація суспільної напруги, підрив бойового духу українських вояків, поширення панічних настроїв серед їхніх рідних та близьких.

З метою реалізації таких інформаційних спецоперацій масово реєструються фейкові профілі у соцмережах. Лише в період з 22 до 25 серпня СБУ зафіксувала реєстрацію 820 нових профілів в одній із соцмереж – всі ці профілі були зареєстровані з 10 різних IP-адрес, прив’язаних до ТОВ в одному з районів м. Санкт-Петербург. При цьому «власники» профілів вказують та те, що начебто є мешканцями Києва, Львова та Харкова.

За словами радника голови СБУ Маркіяна Лубківського, Служба безпеки України у співпраці з громадськістю активно відстежує подібні акції з метою запобігти паніці в інформаційному просторі. «Ми закликаємо громадян поширювати лише перевірену і достовірну інформацію», – наголошує Лубківський.

Його повідомлення передає в четвер прес-центрі СБУ. Натомість у прес-центр АТО повідомили сьогодні, 4 вересня:

«Шановні читачі та відвідувачі нашої сторінки. На жаль, нашу сторінку черговий раз було атаковано.

На даний момент ми приймаємо необхідних заходів, щоб припинити розповсюдження неправдивої інформації з нашої сторінки. Зокрема про ситуацію стосовно зосередження реактивних систем залпового вогню Російської Федерації навколо Маріуполя.

Ця інформація не є дійсною. Просимо пробачення за незручності і дякуємо за розуміння.

Сподіваємось протягом кількох годин вирішити всі технічні проблеми».

Про це повідомили в четвер на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook», звідки зникла розміщена там раніше інформація про те, що сьогодні, 9 вересня, що ввечері «російські засланці й найманці стягують до Маріуполя реактивні системи залпового вогню класу «Град» та «Ураган», а також самохідні гаубичні установки». Натомість інтернет-видання «Українська правда» інформувало сьогодні, 4 вересня, про ситуацію на півдні Донеччини таке:

«Бойовики знищили укріпрайон батальйону «Азов» та прикордонної служби з боку Новоазовська. Про це заявив командир батальйону «Азов» Андрій Білецький, слова якого наводить офіційна сторінка батальйона.

«Росіяни знищили укріпрайон батальйону «Азов» та прикордонної служби з боку Новоазовська. Дякуємо генералам,які дві години обіцяли артилерійський вогонь точною наводкою, але нічого не зробили», – повідомив він.

«Знищена вся наша мізерна техніка. Є двохсоті. Працювали щільним вогнем завдяки навідникам-зрадникам», – додав він.

Як пояснив прес-секретар командира Степан «Байда», бій був під Широкіно. «Це був наш передовий блокпост. Вони просто переорали його артилерією. Ми стояли до самого кінця, до останнього моменту, поки все це не стало критично», – зазначив він.

«Проти піхоти ми могли стояти без проблем, але проти мінометів, самохідних артилерійських установок та «Градів» – це неможливо. у нас був один міномет, який підірвали. у нас також була зенітна установка, яку теж підірвали. і в нас був один БТР», – додав він. «Нам довелося відійти», – додав «Байда».

Про це повідомляє в четвер інтернет-видання «Українська правда». Натомість журналістка «Громадського телебачення» Наталя Гуменюк.інформувала сьогодні, 4 вересня: 

«Бій у Широкиному неподалік Новоазовська на Донеччині тривав чотири години. 

Позиції українських військових вщент зруйновані. Вони кажуть, що їм дивом вдалося звідти піти.

Є загиблі серед цивільного населення. Горить три будинки, пошкоджено церкву. Кілька осіб, яких було поранено, вже загинули – немає швидких.

Військові стверджують, що це був наступ. Противник використав танки та БТРи».

Про це повідомляє в четвер «Громадського телебачення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів