Організація Медведчука оскаржує ухвалу Львівської облради

17:30 8 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Організація Віктора Медведчука «Український вибір – Право народу» оскаржує в суді мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту у Львівській області

Про це повідомляє прес-служба цієї організації. В «Українському виборі» Медведчука вважають відповідне рішення Львівської обласної ради антиконституційним, дискримінаційним і таким, що утискає «права російськомовних громадян».

За твердженням організації Медведчука, мораторій порушує 10 статтю Конституції України; 43 статтю закону «Про місцеве самоврядування в Україні»; 4, 5 і 10 статті закону «Про культуру»; 1 статтю закону «Про національні меншини в Україні»; 1, 2, 6 статті закону «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні». Як додає «Український вибір», рішення облради йде в розріз із рішенням Конституційного Суду від 14 грудня 1999 року про тлумачення положень статті 10 Конституції щодо застосування державної мови органами державної влади, органами місцевого самоврядування та використання її у навчальному процесі в навчальних закладах України.

Крім того, мораторій нібито порушує рамкову конвенцію Ради Європи про захист національних меншин та Європейську хартію регіональних мов або мов меншин. Відтак, «Український вибір» вимагає визнати протиправним і недійсним рішення Львівської облради від 18 вересня і призупинити його дію в порядку забезпечення судового позову. Організація додає, що також бореться в суді проти знесення у Львові «Монумента бойової слави радянських Збройних сил».

Про це повідомили в понеділок, 8 жовтня, в інтернет-виданні «Українська правда», де також розповіли: «Віктор Медведчук є кумом президента Росії Путіна і займає проросійську позицію. «Український вибір» стояв на позиціях федералізації України, коли Російська Федерація анексувала Крим та спровокувала сепаратизм і бойові дії на Донбасі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів