У Львові відкрили міський центр підтримки ВПО

14:49 15 червня 2022 р.

Фото до новини

У Львові на вул. Костя Левицького, 67 запрацював міський центр підтримки вимушено переміщених осіб.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Тут українці, які змушені були покинути рідні домівки через війну, можуть отримати допомогу й консультації фахівців із різних сфер життя: помешкання й соціальна підтримка, пошук роботи, освіта і дозвілля, медицина, відновлення документів, домашні улюбленці тощо.

Фактично центр підтримки, який раніше функціонував на вул. Князя Романа, трансформували у новий, більший центр, розширивши кількість послуг.

«Люди, які рятуючись від війни опинилися у Львові, з перших днів отримують тут допомогу і підтримку. Зараз певні процеси почали набирати системного характеру, і ми вирішили, що доцільно об’єднати всю допомогу від міста в єдиному центрі. Це зручно, коли людина приходить до центру і розуміє, що саме тут їй допоможуть вирішити те, що її цікавить», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

На відкриття центру підтримки завітав також  мер тимчасово окупованого Скадовська Олександр Яковлєв, який зі своєю сім’єю евакуювався і зараз мешкає у Львові. Він наголосив на важливості такого центру для переселенців, адже зараз у Львові проживає кілька сотень мешканців Скадовська.

Загалом у Львові, зі слів керівника міського управління соціального захисту Ігоря Кобрина, проживає майже 100 тисяч вимушено переміщених українців, які офіційно зареєструвалися. Неофіційно – ще кілька десятків тисяч осіб.

Центр відкрили на базі ЦНАП у приміщенні Личаківської районної адміністрації (вул. Костя Левицького, 67). Це зручна локація з точки зору розташування – центральна частина міста, а також тут, окрім райадміністрації, є ЦНАП, відділення Пенсійного фонду та інших структур. У центрі працює 5 координаторів.

«Кому потрібна допомога з подачею документів – приходьте. Потрібна психологічна підтримка чи розмова з людьми, які перебувають у схожій ситуації, – приходьте. Якщо є труднощі з адаптацією в місті і непорозуміння з різними структурами – приходьте. Зараз ми акумулювали ті речі, які найбільш затребувані, але згодом спектр послуг будемо збільшувати», - зазначила Валентина Бартошик, директорка департаменту адміністративних послуг ЛМР.

Центр підтримки працює за таким графіком: понеділок-четвер – з 9.00 до 18.00 год., п’ятниця – з 9.00 до 16.00 год. (без обідньої перерви).

Контакти: 0505554461, centrsp@gmail.com

На Львівщині 242 тисячі переселенців зареєструвались як ВПО

На Львівщині ООН дасть кожній ВПО по $80

Львівщина оголосила про викупівлю житла для вимушених переселенців

На Львівщині до 1 жовтня здадуть сучасний будинок для евакуйованих українців

Перше стаціонарне житло для вимушених переселенців облаштовують у Великих Грибовичах

Більшість переселенців на Львівщині намагається розмовляти з місцевими мешканцями українською мовою

У Дрогобичі спорудять перший в Україні модульно-каркасний будинок для переселенців

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів