З якими проблемами у Львові звертаються на лінію психологічної підтримки

11:12 28 березня 2022 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук

Від початку повномасштабного збройного вторгнення росії в Україну, у Львові запрацювала цілодобова лінія психологічної підтримки для всіх, хто її потребує. Таку допомогу надають фахівці Львівського міського центру соціальних служб.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Психологічну допомогу можна отримати за номером телефону 0800307305. Дзвінки з номерів будь-яких операторів – безкоштовні.

«Якщо у перші дні воєнних дій це були дзвінки щодо поселення у Львові та на теренах Західної України, то пізніше проблематика змінилась: люди телефонували, бо відчували тривоги, страх за майбутнє. Також збільшилась кількість дзвінків від людей з проблемами ментального здоров'я.

Кожного дня до нас надходять дзвінки зі всієї України із запитом психологічної підтримки, особливо в період сирен чи бомбардувань. Фахівці надають від 8 до 10 психологічних консультацій за одне чергування. Проте не всі люди потребують повноцінної психологічної консультації, дехто потребує просто щоб їх вислухали, щоб була змога виговоритись. У теперішній час важко залишатись наодинці, зараз у людей найбільше загострюється відчуття самотності. Тому надважливим є мати кому сказати про свої переживання», - повідомила керівниця Львівського міського центру соціальних служб Алла Горбач.

Водночас за цей час фахівці також отримали понад 10 дзвінків від людей, які переживають панічні атаки чи близькі до них. Відтак, завдяки різним психологічним технікам, надали рекомендації про те, як впоратися з панічною атакою та подолати кризову ситуацію.

«Ми розуміємо, як важливо те, щоби хтось був поруч, «повертав» у теперішній стан і просто давав відчуття того, що ти не сам і не сама. Бережімо себе і один одного. Разом – переможемо», - додала Алла Горбач.

Польовий госпіталь у Львові може розмістити 60 людей і працюватиме цілодобово

МОЗ погодило перелік іноземних медиків, які працюватмуть у польовому госпіталі у Львові

У Мостиськах відкривають ізраїльський госпіталь: як він працюватиме

20 медиків-психологів працюють на залізничному вокзалі Львова: потрібні ще

У Львові народилося 32 дітей, матері яких - ВПО

Діти ВПО можуть отримати планові щеплення у львівських поліклініках

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів