Діти ВПО можуть отримати планові щеплення у львівських поліклініках

16:14 9 березня 2022 р.

Фото до новини

Головна лікарка Львова Леся Кобецька зазначає, що в міських поліклініках діти вимушено переміщених осіб можуть отримати планові профілактичні щеплення від інфекційних недуг.

Щодня до Львова прибувають десятки тисяч вимушено переміщених осіб, які змушені були залишити свої домівки через війну. Серед них значна кількість дітей. Головна лікарка Львова Леся Кобецька зазначає, що в міських поліклініках діти можуть отримати планові профілактичні щеплення від інфекційних недуг. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Вимушено переміщені діти можуть отримати планову вакцинацію в наших поліклініках, адже окрім вакцинації від COVID-19, ми продовжуємо нашу планову вакцинацію від усіх інших інфекційних захворювань. Особливо в нас є акцент на вакцинації від поліомієліту, адже торік був спалах цього захворювання», - каже головна лікарка Львова Леся Кобецька.

Аби отримати щеплення, потрібно звернутися у найближчу поліклініку від місця свого тимчасового перебування.

«Після того, як вимушено переміщені особи прибули сюди, зареєструвалися та поселилися, вони можуть звернутися за такою медичною послугою у найближчу поліклініку. Бажано мати довідку про минулі щеплення, однак також береться до уваги інформація, яка введена в електронну медичну систему. І якщо, звісно, є укладена декларація з лікарем, то це швидко знайдеться в електронній системі. Якщо ні – проблеми нема, кожен може укласти декларацію із сімейним лікарем тієї чи іншої поліклініки», - пояснила Леся Кобецька.

Станом на сьогодні у міських пологових медичних закладах перебуває 29 вагітних жінок, які прибули до Львова. З них 18 уже стали мамами. Всі почуваються добре.

Зі Львова важкохворих дітей везуть до Польщі. Їх також прийматимуть медичні заклади Італії, Франції, Німеччини

Львівська Політехніка прихищає вимушено переміщених осіб, багато з яких шукають у Львові роботу

Арена Львів поселяє переселенців тимчасово і на довготривалий термін

На Львівщині відновлюють навчання з 14 і 21 березня за двома формами

Львову потрібні мобільні центри для тимчасового перебування ВПО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів