На Львівщині відновлюють навчання з 14 і 21 березня за двома формами

16:31 9 березня 2022 р.

Фото до новини

Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України у закладах загальної середньої освіти Львівської області після завершення канікул відновлюється освітній процес.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Навчання буде організоване залежно від ситуації в місцевості, де заклад розташований безпечно для дітей. Безпекова ситуація на Львівщині дозволяє закладам загальної середньої освіти обрати (за погодженням з військовою адміністрацією) одну з таких форм навчання:

а) очну або змішану (з урахуванням виконання працівниками закладу освіти заходів та завдань, що визначені військово-цивільною адміністрацією);

б) дистанційну (з використанням єдиної для закладу навчальної платформи).

Для організації освітнього процесу департамент освіти Львівської обласної військової адміністрації з керівниками відділів освіти районних військових адміністрацій та територіальних громад узгодили такі кроки:

1) 9 березня кожен заклад освіти має визначитися з формою навчання. Для цього необхідно врахувати чинники безпеки учнів та педагогів, особливості діяльності кожної школи в умовах військового стану. Інформація подається у відділи освіти райдержадміністрацій.

2) Кожен заклад освіти має забезпечити можливість долучення до освітнього процесу дітям, що тимчасово переїхали на Львівщину через злочинні дії РФ.

Керівники ЗЗСО зобов’язані, прийнявши відповідне рішення, поінформувати здобувачів освіти та їхніх рідних про форму навчання, розклад занять і, у випадку віддаленого навчання, адресу та умови доступу до шкільної навчальної платформи.

До навчання у закладі освіти незалежно від обраного формату рекомендуємо долучити також дітей шкільного віку з родин, які тимчасово проживають у населеному пункті, де цей заклад розташований (за згодою батьків).

Для школярів з числа тимчасово переміщених осіб, в тому числі й тих, хто перебуває за межами області чи України, які з різних причин не змогли відновити навчання у ЗЗСО за місцем тимчасового проживання, а також для учнів шкіл Львівщини, які у 2021-2022 н. р. не використовували загальношкільної платформи, департамент спільно з Національним університетом «Львівська політехніка» створили Дистанційну школу «Вчитись просто» (ДШ «ВП»).

Школа забезпечуватиме викладання усіх предметів (інтегрованих курсів), передбачених типовими освітніми програмами для ЗЗСО. Викладачами ДШ на волонтерських засадах є кращі педагоги області. Школа забезпечена навчальним контентом; виконані учнями завдання перевірятимуть, а результати обліковуватимуть. Рідні та учні ДШ «ВП» отримають (на вимогу) витяг з електронного журналу з оцінками для подання в заклад освіти за постійним місцем проживання.

Для учнів 7-11 класів ДШ розпочинає навчальний процес 14 березня. З 21 березня навчатись у школі зможуть учні 5-6 класів.

Зареєструватись для навчання у Дистанційній школі можна тут: https://cutt.ly/vAYwLdX

Для осіб, які потребуватимуть детальнішого роз’яснення, працюватиме «Гаряча лінія».

Телефони «гарячої лінії»: 096 014 37 08, 093 547 37 83

Контактна особа - Таня Полянчич.

На Львівщині з наступного тижня розпочнуть навчання

В Україні скасували пробне зовнішнє незалежне оцінювання

Учні і студенти з України зможуть продовжити навчання в Польщі

У Польщі приймають спеціальний закон про допомогу українським біженцям

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів