Примусове щеплення проти COVID-19 за наказом МОЗ: перелік професій

21:32 7 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Наказ набирає чинність через один місяць від дня його публікації. Освітяни та працівники органів влади, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.

Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом від 04.10.2021 № 2153, зареєстрованим в Мін’юсті 07.10.2021 за №1306/36928, затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, пише Dailylviv.com.

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

▪️ Центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

▪️ Місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

▪️ Закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності. 

Наказ набирає чинність через один місяць від дня його публікації. 

Працівники закладів освіти та органів виконавчої влади, які не щепляться проти COVID-19 упродовж цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Працівники освіти та органів виконавчої влади можуть щепитися від COVID-19 організовано або індивідуально у зручному для них пункті чи центрі вакцинації. 

Освітяни та працівники органів влади, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.

З-поміж багатьох коментарів у ФБ цього наказу є й такий: "Яким чином цей наказ зареєстрував Мін'юст? Омбудсмен даний наказ не погоджувала. Не кажучи про те, що норми даного наказу порушують цілу низку міжнародних норм права і Конституцію України".

У відділеннях Укрпошти на Львівщині відкрили центри вакцинації для пенсіонерів

За добу на Львівщині - 1130 нових випадків коронавірусу

З 14 жовтня у Львові пропонують скасувати масові заходи, закрити освітні заклади, припинити планові операції

Швидке поширення коронавірусу: Львівщина отримала 30 млн грн на кисень

Черга швидких до лікарні швидкої меддопомоги: для хворих на ковід у Львові готують ще два медзаклади (відео)

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів