За поширення коронавірусу посадять у в'язницю

20:03 16 березня 2020 р.

Фото до новини

На сайті Верховної Ради опубліковано текст законопроєкту №3219 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби («Covid-19»)».

Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради. "З метою запобігання поширенню коронавірусу Covid-19 серед населення України підготовлено проєкт закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України спрямованих, на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)", - йдеться у пояснювальній записці.

Згідно із текстом законопроєкту, передбачається, що порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями, тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як раніше повідомлялося, законопроєкт зареєстровано 16 березня і передано на розгляд керівництву. Авторами документу є група народних депутатів на чолі з головою Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайлом Радуцьким.

Про це повідомив Укрінформ. А телеканал 24  додав, що будуть внесені поправки про те, що у випадку порушення правил обсервації, яке спричинило смерть або інші серйозні наслідки, порушник може отримати ув’язнення від 5 до 8 років. Ці норми можуть діяти впродовж трьох місяців від дня публікації закону.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів