Дві дози вакцини від COVID-19 в Україні буде замало

17:14 25 липня 2021 р.

Фото до новини

Щеплених проти COVID-19 в Україні очікує ревакцинація чи бустерна доза? МОЗ ще не має відповіді на це запитання - шукають її.

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що зараз триває вивчення тривалості імунітету від COVID після вакцинації. Тому Міністерство охорони здоров'я очікує попередні результати, щоб визначитися зі стратегією ревакцинації.

"Майже два з половиною мільйона українців вже отримали безпечні та ефективні щеплення від COVID-19. З них понад мільйон вже завершили вакцинацію і захищені від COVID-19", - повідомив Ігор Кузін "Апострофу", пише Dailylviv.

"Вивчення тривалості цього імунітету триває. Коли ми отримаємо хоча б попередні результати від країн, які почали використовувати бустерні дози, то зможемо виробити ту чи іншу стратегію ревакцинації", - заявив Кузін.

Він додав, що на цей час немає спільного бачення того, який алгоритм ревакцинації необхідно вибрати у майбутньому.

"Уряди деяких країн розглядають, і вже на серйозному рівні приймають рішення про введення "бустерної дози". Що це таке? Людина отримала дві дози стандартного щеплення і через пів року-рік отримує ще одну додаткову-посилюючу", - підкреслив головний санлікар.

Кузін зазначив, що за даними досліджень, "бустерна доза" дозволяє отримати більш тривалий імунний захист і відповідь.

"Це один зі сценаріїв ревакцинації. Інший сценарій - коли людина отримала базовий курс (два щеплення) і через рік повинна повторно отримати аналогічні два щеплення", - додав він.

Кузін сказав, що Уряд розглядає можливість дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які будуть відвідувати щеплені проти COVID-19 клієнти. І це допоможе нам зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян.

У Львівській області повністю вакциновано від коронавірусу майже 5 відсотків населення

У Львові від коронавірусу щеплено ще 2181 особу. А треба вдесятеро більше

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів