На Львівщині 242 тисячі переселенців зареєструвались як ВПО

13:01 3 червня 2022 р.

Фото до новини

З цих 242 тисяч вимушено переміщених осіб понад 75 тисяч – діти, 110 тисяч осіб працездатного віку, понад 30 тисяч пенсіонерів і 8 тисяч осіб з інвалідністю.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.comСтаном на сьогодні у Львівській області офіційно зареєструвались як ВПО 242 тисячі людей.  Більшість осіб зареєструвались у квітні. У травні – лише 15 тисяч. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький

130 тисяч ВПО проживають у закладах державної і комунальної форм власності.

«Також безкоштовно прихисток вимушеним переселенцям надають у приватному секторі. За це передбачена компенсація. За березень власникам житла на Львівщині виплатили майже 190 тисяч гривень з державного бюджету. Крім того, департамент паливно-енергетичного комплексу передав для фінансування з держбюджету компенсації за квітень на суму понад 2 мільйони гривень, за кошти міжнародних фінансових організацій – майже 7 мільйонів. Вказані суми мають надійти на рахунки власників житла, які прихистили ВПО, вже найближчим часом», – наголосив Максим Козицький.

Козицький зазначив, що реальна кількість вимушених переселенців на Львівщині є набагато більшою, оскільки далеко не всі, хто приїхав зі зон бойових дій та проживають в приватному секторі, повідомили про це місцеві органи влади.

На Львівщині ООН дасть кожній ВПО по $80

Львівщина оголосила про викупівлю житла для вимушених переселенців

На Львівщині до 1 жовтня здадуть сучасний будинок для евакуйованих українців

Перше стаціонарне житло для вимушених переселенців облаштовують у Великих Грибовичах

Більшість переселенців на Львівщині намагається розмовляти з місцевими мешканцями українською мовою

У Дрогобичі спорудять перший в Україні модульно-каркасний будинок для переселенців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів