Ранчо на Львівщини прихистило 35 біженців

18:19 29 березня 2022 р.

Фото до новини

Війна змінила формат роботи одного з ранчо на Львівщині. Відтепер замість туристів тут приймають вимушених переселенців з гарячих точок України.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Тимчасово переміщених осіб на ранчо почали селити з першого дня війни. Спершу людей розміщували в номерах та в конференц-залі на підлозі, але згодом цей простір став комфортнішим, його облаштували двоповерховими ліжками.

Найбільша кількість осіб, яка одночасно проживала у закладі 50. Зараз тут 35 вимушених переселенців. Серед них і п’ятирічна Мія з Гостомеля, яка добре пам’ятає, як з мамою під свист куль вибиралася з міста.

«Спершу з Гостомеля переїхали в Ірпінь. Останнього разу нас підвіз чоловік машиною до підірваного моста і добре, що заглухнула машина, бо почались обстріли. Якби авто не зупинилося, була велика ймовірність загинути. Чоловік залишився там, ми зв’язку з ним досі не маємо. Ми ж побігли через річку», - ділиться мама Аліна.

Зі слів жінки, коли потрапили до Києва вже трохи легше стало. Евакуаційним потягом приїхали до Львова. Раніше у цьому місті ніколи не бували. В січні збирались поїхати, але всі похворіли і поїздка відмінилась. Цього разу переночували на вокзалі, а потім перебралися на ранчо, де вже перебували їхні знайомі.

«Нам тут добре. Спершу ще страшно було. Перші два дні реагувала вночі на звук холодильників. Було враження наче літак пролітає. Потім не надто тривожилася, коли чула сирени. Там не було такого як повітряна тривога, тому що постійно щось літало і вибухало. З собою в принципі нічого не взяли. Все залишилось вдома. Не факт, що є наш будинок зараз», - ділиться Аліна.

У кожної людини своя історія. Пів сотні людей господар ранчо прилаштував у своїх знайомих в Польщі. Зокрема, у коліжанки у Варшаві.

«У нас є також люди, які не хочуть нікуди їхати за кордон. Чекають, щоб вернутися додому. В нас круті люди в Україні. Вони хочуть відбудовувати свої міста, їм байдуже, що там розстріляно, розбомблено. В нас залишаться класні люди в Україні, після того всього. Нема сумніву, що ми переможемо», - розповів господар. Я не думаю, що ми поміняємо формат роботи ранчо до кінця року. Ми не відкриємось як кафе. Прогулянки на конях, думаю, розпочнемо з наступного тижня, бо це так якби не заважає. І якось Богу дякувати. Насправді мені зараз комфортно. Не корпоративи ж і весілля у такий час проводити. Людям треба десь жити», - каже господар.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів