У Львові проголосували за 14 проєктів, які з'єднають розірвані велодоріжки (відео)

12:36 22 вересня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 22 вересня, у Львові провели позачергове виїзне засідання виконавчого комітету. Засідання відбулося на площі перед головним корпусом Львівського медичного університету (вул. Пекарська, 69), а приїхали сюди члени виконкому на велосипедах.


Відео: ЛМР

Такий формат засідання приурочений до Європейського тижня мобільності та Всесвітнього дня без автомобіля.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Відтак, розглянули на засіданні тематичні питання, зокрема про розвиток велосипедної мережі та підготовку Програми розвитку велосипедної мережі та інфраструктури Львівської міської територіальної громади до 2030 року.

Міський голова Львова Андрій Садовий пояснив, що цим рішення дано доручення Інституту міста комплексно опрацювати з департаментом мобільності розвиток велосипедної інфраструктури, враховуючи ті населені пункти, які ввійшли до Львівської міської територіальної громади. «Треба це все синхронізувати», - сказав мер Андрій Садовий.

Як додав начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, цим рішенням Комунальній установі Інститут міста пропонується доручити підготувати проєкт ухвали міської ради про затвердження Програми розвитку велосипедної мережі та інфраструктури Львівської міської територіальної громади до 2030 року.

«Хочу нагадати, що на сьогодні діє концепція розвитку велосипедної мережі, яка передбачалася до реалізації з 2010 до 2020 рік. Зараз прийшов час її оновити. Управління транспорту спільно з Інститутом міста, з залученням експертного середовища, розпочинає цю роботу.

Також проєкт рішення передбачає 14 невеликих проєктів, які можуть дозволити з’єднати існуючу велосипедну мережі і зробити її зручною для користування», - сказав Орест Олеськів.

Відтак, департамент житлового господарства та інфраструктури зобов’язали завершити розробку проєкту «Капітальний ремонт перехрестя вул. Володимира Великого – вул. Княгині Ольги» та реалізацію проєктів «Будівництво велосипедної доріжки на просп. В. Чорновола (від вул.В. Липинського до вул. Варшавської), вул. Варшавській (від пр.В. Чорновола до вул. Замарстинівської), вул. Замарстинівській (від вул. Варшавської до вул. Гетьмана І.Мазепи)» та «Будівництво велосипедної доріжки на вул. Княгині Ольги – вул. Академіка А. Сахарова», а ЛКП «Львівавтодор» - реалізувати проєкт «Капітальний ремонт та облаштування велосипедної та пішохідної інфраструктури на території парку ім. Івана Павла ІІ у м. Львові» згідно з концепцією «Зеленої лінії».

Крім того, районні адміністрації включать до титульних списків на 2022 рік напрацьований спільно з ГО «Львівська асоціація велосипедистів» перелік робіт та завдань на проєктування з’єднання веломережі м. Львова.

Зокрема, Галицька районна адміністрація замовить проєктно-кошторисну документацію для облаштування велосипедної інфраструктури на вул. Ю. Словацького з метою з’єднання велосипедної мережі, розміщеної на вул. М. Коперника та вул. Січових Стрільців. Розробить проєкт з’єднання велосипедної інфраструктури між вул. Зерновою, пл. Різні, пр. В. Чорновола та пр. Свободи, а також розробити та реалізує за допомогою тактичного урбанізму заходи з облаштування веломаршруту від вул. Академіка А. Сахарова до вул. Зарицьких.

Залізнична районна адміністрація має облаштувати велосмуги на вул. Кульпарківській у частині Залізничного району.

Личаківська районна адміністрація: повинна з’єднати у межах поточного ремонту велодоріжку на вул. М. Черемшини, замовити проєктно-кошторисну документацію для облаштування велосипедної інфраструктури на вул. І. Мечникова (від вул. Шімзерів до вул. М. Некрасова).

Сихівська районна адміністрація замовить проєктно-кошторисну документацію для з’єднання велоінфраструктури пр Святого Івана Павла ІІ з велоінфраструктурою вул. Стрийської, розробить схему організації дорожнього руху велосмуги на непарній стороні вул. Угорської від вул. С. Литвиненка до вул. Віденської та з’єднає при реалізації зміни організації дорожнього руху на вул. Заленій проєктовану велосмугу з велодоріжкою на вул. Сихівській.

Франківська районна адміністрація має з’єднати велоінфраструктуру вул. Наукової з велоінфраструктурою вул. Стрийської, облаштувати велосмуги на вул. Кульпарківській у частині Франківського району.

Шевченківська районна адміністрація замовить проєктно-кошторисну документацію для проведення капітального ремонту велосипедної та пішохідної інфраструктури на вул В. Липинського з облаштуванням підвищених переходів у місцях перехресть та облаштує велопереїзд на вул. М. Леонтовича та вул. Городоцьку (біля перехрестя з вул. М. Леонтовича у частині Шевченківського району) з гладким, сприятливим покриттям. А також розробити та реалізувати за допомогою тактичного урбанізму та часткового відновлення покриття заходи з облаштування велодоріжки на вул. І. Миколайчука від вул. В. Липинського до вул. А. Лінкольна.

Завтра у Львові позачергове засідання виконкому буде на велосипедах

У Львові напланують нових велодоріжок на 4 роки

Велодоріжки Львова – це цинізм стосовно пішоходів і самих велосипедистів – експертка з містобудування та інженерії

У Львові пропонують врегулювати правила для руху велосипедів, моноскутерів і самокатів.

Львівщину перетворюватимуть на зону комфортного велотуризму.

Замість "розірваних" - у Львові радять будувати велодоріжки "замкненого" циклу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів